Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Aati Marttinen tuli torjumaan Hakan Ykkösen kärkeen

Aati Marttinen tuli torjumaan Hakan Ykkösen kärkeen

Suomen Cupin lohkovaiheesta kovasti jatkoon hamuava Haka sai tammikuun lopussa mielenkiintoisen vahvistuksen, kun seura sopi alkavan kauden kattavan lainasopimuksen FC Interin maalivahti Aati Marttisen kanssa.

Tapaninpäivänä 21 vuotta täyttänyt Marttinen on FC Interin kasvatti, mutta ensi kertaa mies ei ole pukemassa päälleen muutakin kuin Turun sinimustaa.

– Interin kasvatti olen, mutta farmiseurayhteistyön kautta olen edustanut urallani myös Peimari Unitedia sekä ÅIFK:aa.

Päätös lähteä lainamieheksi Valkeakoskelle syntyi lopulta helposti, sillä nuori mies kuuli Hakasta seurana pelkkää hyvää.

– Juttelin viime kaudella Hakaa edustaneen Omar Kharyn sekä nyt Interiin siirtyneen Niilo Mäenpään kanssa ja molemmat kundit kehuivat sitä, kuinka Hakassa hoidetaan pelaajien asiat ja kuinka hommat ylipäänsä toimivat. Mieluisin fiiliksin lähdin Hakan mukaan.

Marttinen tuli Hakaan kuukauden päivät takaperin ja on ehtinyt pelaamaan joukkueen tolppien välissä jo muun muassa Suomen Cupia Ilvestä vastaan.

– Joukkue ja sen tekeminen näyttää hyvältä jo tässä vaiheessa talvea ja se tietää tietenkin hyvää myös kesää ajatellen. Olen ollut tyytyväinen siihen, miten joukkuetta johdetaan ja miten me olemme Suomen Cupissa esiintyneet.

Hakan maalivahtikaksikon täydentää Marttista pari kuukautta vanhempi ikätoveri Joonas Immonen, joka on ollut Hakan mukana jo pidempään. Marttinen lupaakin, että maalivahteihin Hakan kausi ei tälläkään kaudella kaadu.

– Jalalla pelaaminen on ehdottomasti yksi kovimmista vahvuuksistani. Olen myös rauhallinen ja pyrin johtamaan puolustusta sieltä alhaalta käsin. Keskityspalloissa olen myös hyvä. Me olemme Joonaksen kanssa lopulta aika erilaiset maalivahdit, mutta molemmat olemme hyviä ja koko ajan valmiina torjumaan pisteitä Hakalle, Marttinen paaluttaa.

Tämän hetken tavoitteet omalle uralleen Marttisella ovat kristallinkirkkaat.

– Kausi kerrallaan mennään. Nyt olen täysillä Hakan mukana kehittämässä itseäni ja torjumassa Hakaa takaisin sinne Ykkösen kärkisijoille. Talvikausi ainakin lupaa hyvää.

Siirto Suomen vanhimmasta, vajaan 200 000 asukkaan Turusta Valkeakoskelle ei ollut nuorukaiselle shokki.

– Ensimmäiset pari viikkoa asuin hotelli Waltikassa ja nyt sitten viimein omassa kämpässä. Joukkuekaverit ovat auttaneet hyvin käytännön asioissa ja Koskiin tutustumisessa. Kaikki on toiminut hienosti, ei minulla ole pienintäkään valittamisen aihetta.

Hakan seuraava ottelu pelataan lauantaina 10.3. Jyväskylän Vehkahallissa Veikkausliigasta takaisin Ykköseen pudonnutta JJK:ta vastaan. Kyseessä on Suomen Cupin lohkovaiheen viimeinen ottelu Hakan osalta ja siinä ratkeaa se, pääseekö Haka lohkovaiheesta jatkoon. Pelin henki on selvä. Voittaja jatkoon ja kun piste-ero on pisteen verran Hakan eduksi jyväskyläläisiin verrattuna, on tasapeli Hakan puolella tuossa ottelussa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT