Mikko Manninen on huomannut, että jalkapallo on täällä iso juttu

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

03.06.2020

Tämän viikon Hacastissa on vieraana FC Hakan valmentaja Mikko Manninen, joka saapui Teemu Tainion aisapariksi tälle kaudelle. Edustusjoukkueen lisäksi Manninen toimii Hakajunioreiden valmennuspäällikkönä.

Juniorivuosinaan mies pelasi jalkapalloa Hongassa ja Tikkurilan Palloseurassa, sekä sen jälkeen korkeimmillaan miesten ykköstä AC Vantaassa. Omien sanojensa mukaan hän kuitenkin tuolloin huomasi, ettei pelaajapuolelta ole ammattia muodostumassa ja alkoi miettimään muita töitä.

Peliura jatkui kuitenkin vielä kakkosessa muutaman kauden, mutta valmennus alkoi viedä enemmän mennessään. Matkan varrella mies on toiminut Nurmijärven Jalkapalloseurassa junioripäällikkönä, miesten ja naisten edustusjoukkueiden valmentajana, sekä viimeiset viisi vuotta seuran valmennuspäällikkönä.

Valmentajana mies on kouluttautunut pitkälle ja saikin viime vuoden puolella suoritettua UEFA Pro -tutkinnon. Hakaan Mikko on lähtenyt innoissaan ja vaikuttaisikin tyytyväiseltä sekä seuraan, että paikkakuntaan.

– Olen huomannut, että täällä jalkapallo on iso juttu.

– Ihmiset tekee duunia sen eteen, että seura voi hyvin, Manninen on havainnut.

Hacastissa “Mane” kertoo myös yhteistyöstään Teemu Tainion kanssa ja vaikuttaisikin olevan siihen erittäin tyytyväinen, sekä korostaa kommunikaation olevan mutkatonta.

– Jos huomaan jotain, niin voin sanoa siitä “Temelle” ja sitten muutetaan jotain tai sitten ei.

Manninen kertoo oppivansa joka päivä jotain uutta tehdessään Tainion kanssa hommia. Ja vaikka näkee itselläänkin vahvuutena kokonaisvaltaisen johtajuuden, niin korostaa päävalmentajan olevan siinä omaa luokkaansa.

Jaksossa selviää myös, että Manninen löytää itsestään myös heikkouksia. Hän toivoisi englannin sujuvan sen verran paremmin, jotta keskustelut ulkomaalaisten pelaajien kanssa olisivat yhtä vapautuneita, kuin suomeksikin.

– Sen kanssa tehdään kuitenkin hommia, mies vakuuttaa.

Mitä muuta Mikot Manninen ja Aaltonen keskustelivat 50 minuuttisessa lähetyksessä? Se selviää vain kuuntelemalla uusin jakso Suplasta.

Kaikki uutiset
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.