Haka herkutteli IFK:n kumoon

ifk_innanen22Haka sai pitkän voitottoman putkensa poikki erinomaisella esityksellä. IFK Mariehamn oli täysin vastaantulija, kun Hifk_hynynen_minkenen2aka iski Tehtaan kentän tulostaululle 5-1 –voittolukemat.

Haka sai otteluun loistoalun, sillä pallo oli vieraiden verkossa ja pelin neljännellä minuutilla. Valeri Minkenen antoi vapaapotkun ja pallo jäi pyörimään IFK:n maalin eteen. Antti Hynynen oli valppaana paikalla ja täräytti avausosuman yläkulmaan.

Myös Hakan toinen maali syntyi erikoistilanteen jälkeen. Minkenen antoi kulmapotkun ja Pietari Holopainen liukui pallon verkkoon. Jostain kumman syystä erotuomari Ville Järvenpää merkkautti osuman maarianhaminalaisten omaksi maaliksi.

Toisella puoliajalla Haka vain lisäsi höyryä. Ensin uransa ensimmäistä ottelua avauskokoonpanossa pelannut Kalle Multanen vapautti Mikko Innasen läpiajoon. Innanen hoiti tilanteen maltilla ja sijoitti pallon vasurillaan alakulmaan.

Vain neljä minuuttia edellisestä ja verkko heilui jälleen. Janne Korhonen avasi nopean ja Innanen pääsi karkuun. Maarianhaminalaiset yrittivät saada ”Innaa” nurin, siinä onnistumatta. Illan tähti vei Hakan näin jo neljän maalin karkumatkalle.

Multasen hieno ilta sai jatkoa 75. minuutin kohdalla. Tarkka keskitys vauhtiin päässeelle Mika Mäkitalolle ja nyt oli ”Muksun” vuoro ohittaa Gustav Långbacka.

IFK Mariehamn sai pienen pientä lohtua pelin päätösminuutilla, kun Ante Simunac pääsi viimeistelemään saarelaisten ainoan maalin.ifk_innanen22

Haka teki siis hienosti viisi maalia, mutta useampaankin oli mahdollisuutta. Innanen oli kahdesti yksin läpi, mutta Långbacka oli molemmilla kerroilla hereillä. Lisäksi Hynynen ampui kertaalleen pallon ylärimaan.

Hakan osalta liigapelit jatkuvat jo sunnuntaina. Silloin on edessä matka Lahteen Jari Litmasen tähdittämän FC Lahden vieraaksi.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen (var.), Pietari Holopainen, Markus Joenmäki, Kalle Parviainen, Jhon Cagua, Sebastian Strandvall (64. Jari Nikkilä), Mika Mäkitalo (82. Petri Viljanen), Valeri Minkenen, Antti Hynynen, Mikko Innanen, Kalle Multanen.

Kuvat: Henry Rantaniemi