Pirkanmaan derbyn ennakko – “Näyttämisen halu on paistanut treeneissä”

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

18.09.2020

FC Haka ja Ilves ottavat lauantaina yhteen Tampereen Ratinan Stadionilla, vain vajaat kolme viikkoa edellisestä kohtaamisesta. Syyskuun 1. päivä joukkueet kohtasivat toisensa Tehtiksellä ja tuolloin pahasti siipirikkoinen Ilves oli nälkäisempi vieden pisteet maalein 0-2.

Jos mukaan lasketaan Suomen Cupin ottelut, niin molemmat joukkueet ovat voittaneet toisensa kertaalleen ja pelanneet kerran tasan. Nyt siis tämän vuoden neljännessä kohtaamisessa on panoksena paitsi molemmille tärkeät kolme pistettä, mutta myös todellinen Pirkanmaan herruus.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio alla, sillä edellisellä kierroksella Haka taipui kotonaan SJK:lle 1-4 ja Ilves niinikään kotikentällä HJK:lle 1-2. Nälkää siis varmasti joukkueilla riittää ja vierasjoukkue lähteekin otteluun päävalmentaja Teemu Tainion mukaan erittäin hyvillä mielin.

– Ollaan nyt viikko treenattu ja saatu hommia parempaan suuntaan, joten erittäin hyvillä fiiliksillä lähdetään otteluun.

– Pojista huokui tänään treeneissä sellainen voittamisen nälkä ja ylipäätään näyttämisen halu paistaa nyt läpi.

Kokoonpanon osalta tilanne on joukkueessa hyvä ja voisikin sanoa, että pelättyä parempi. Loukkaantumisen takia poissa on ainoastaan Ville-Valtteri Starck. Samuel Chidi huilaa ottelun varotoimenpiteenä, millä varmistetaan pelikunto tulevaisuudessa viime pelin loukkaantumisen jäljiltä. Lisäksi ottelussa ovat huilivuorossa Jonni Thusberg ja Saibou Keita.

Myös Ilves on ottelussa viime kohtaamista paremmissa lähtökohdissa, sillä sairastuvalta on saatu pelaajia takaisin kokoonpanoon mukaan ja lisäksi joukkue on vahvistunut kahdella hyökkääjällä, kun  Gaetan Missi Mezu ja Stenio liittyivät joukkueeseen siirtoikkunan loppuhetkillä.

Tainio kuitenkin toteaa, että joukkue on ottanut viime kohtaamisesta opiksi ja muutoinkin keskittynyt vastustajan peliin nyt aiempaa tarkemmin.

– Ilveksellä tulee nyt erinäköinen joukkue, kuin viimeksi, mutta me on koitettu löytää heidän vahvuudet ja heikkoudet.

– Me lähestytään peliä eri tavalla. Ehkä enemmän lähdetään nyt vastustajaa silmällä pitäen otteluun, kun tähän asti on keskitytty enemmän omaan peliin.

Päävalmentajasta huokuu tietty rauhallisuus ja usko omaan peliin. Kuinka hyvin se tulee näkymään pelikentällä, selviää huomenna Ratinassa. Ellet pääse paikalle, niin voit seurata ottelua Ruutu+ -palvelun välityksellä tai Tehtiksellä Paviljongin Oktoberfesteillä.

Ottelun kokoonpanot julkaistaan neljä tuntia ennen ottelun alkua Veikkauksen sivuilla.

Ilves – FC Haka lauantaina 19.9. Ratinan Stadionilla kello 17.00 alkaen.
Ilveksen ennakko ja otteluinfo täällä.

Kaikki uutiset
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.