Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Zicolla” on pitkä historia Ollien kanssa

Yksi lauantaina 15.10. pelattavan Oll Stars –ottelun tähdistä on Suomen A-maajoukkueen kunniakapteeni Ari ”Zico” Hjelm. Sadan A-maaottelun ja neljän Suomen mestaruuden mies lähtee Tehtaan kentälle mielellään pelihommiin.

– Iso juttuhan se on, että päästään Tehtikselle pelaamaan, Hjelm sanoo.

Tampere Unitedin kolme kertaa Suomen mestariksi valmentanut Veikkausliigan Gladiaattori tuntee molemmat Ollit jo vuosien takaa. Huttusen kanssa Hjelm oli pelikaveri jo maajoukkueaikoina, mutta rooleja oli muitakin.

– Minä olin jo maajoukkueessa Okan pelikaveri ja Oka taitaa olla ainoa maajoukkuepelaaja, jolla oli henkilökohtainen autonkuljettaja, Tampereelta Valkeakosken kautta maajoukkuekokoontumisiin reissannut Hjelm nauraa.

Seurajoukkueissa Hjelmin ja Ollien tiet eivät ole kuitenkaan samalle puolelle vielä osuneet, vaan herrat olivat vuosien ajan rakkaita vihollisia toisilleen Hakan ja Tampere Unitedin jahdatessa menestystä Veikkausliigassa.

– Me olemme olleet aina vastakkain kummankin Ollin kanssa. Huttusen kanssa yritimme valmentajina saada niskalenkkiä toisistamme ja Paasion kanssa tapeltiin sanallisesti kentän laidalla harva se peli. Pelien jälkeen paiskattiin sitten aina kättä.

– Olihan siinä vähän showtakin mukana Paasion kanssa, Hjelm virnistää jälkikäteen.

Siviilityö pitää Hjelmin tätä nykyä kiireisenä, eikä mies ehdi seuraamaan jalkapalloa läheskään niin paljoa kuin mieli tekisi.

– Mahdollisimman paljon yritän totta kai futista seurata, mutta en minä ole ehtinyt edes kaikkiin Ilveksen Veikkausliigaotteluihin tällä kaudella. Ykköstä en ole juurikaan ehtinyt seuraamaan. Maaotteluissa yritän käydä paikan päällä kaikissa.

Vaikka Veikkausliigassa ja Ykkösessä on paljon lupaavia nuoria ja jo valmiitakin tähtipelaajia, Hjelm kaipaisi kentälle myös särmää.

– Sekä Huttunen että Paasio olivat Veikkausliigassa kumpikin hienoja persoonia, jotka toivat väriä lajiin. Sellaisia on nykyään kentillä ja niiden laidoilla liian vähän, Hjelm harmittelee.

Hakan Hjelm toivottaisi tervetulleeksi takaisin Veikkausliigaan vaikka heti.

– Kyllähän Valkeakosken kaupungin imagoon kuulu se, että se on Veikkausliigapaikkakunta. Haka kuuluu liigaan.

Hyökkääjänä pelannut Hjelm iski maajoukkueelle 20 maalia ja Ilvekselle sekä HJK:lle yhteensä 151 maalia. Kuinka monta maalia ex-maalitykki aikoo iskeä Oka Huttusen paluujoukkueelle Oll Stars –ottelussa?

– Liike voi olla tämän tekonivelen kanssa vähän vajavaista. Minä taidan seisoskella siellä kentällä lähellä vastustajan maalivahtia ja toivon, että pelissä ei ole paitsiosääntö voimassa, Hjelm nauraa.

Oll Stars –ottelu pelataan Tehtiksellä 15.10. kello 13.00 alkaen. Hakan ja JJK:n välinen Ykkösen ottelu alkaa kello 15.00. Tervetuloa koko perheen voimin nauttimaan jalkapalloviihteestä!

(Kuva: Juha Tamminen)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT