Ylimääräinen kotipeli jäi Hakalta haaveeksi

Haka ei onnistunut säilyttämään viidettä sijaansa Ykkösen kauden 2017 päätöskierroksella, joten yksi ylimääräinen kotiottelu ensi kaudeksi jäi haaveeksi.

Haka hävisi Kauniaisissa GrIFK:lle 1-2 ja Jaro pelasi samaan aikaan Gnistanin kanssa Helsingin Oulunkylässä 1-1 -tasatuloksen. Näin Jaro ohitti Hakan maalieron turvin ja koskilaiset jäivät kuudenneksi.

Lauantain ottelun avausosuma tuli Kauniaisissa heti toisen puoliajan alkuun. ”Granin” Faton Seferi onnistui maalinteossa vain minuutti tauon jälkeen.

Kalle Multasen ruuti oli kuivaa parikymmentä minuuttia myöhemmin. Multasen kauden 14:s osuma toi miehelle kolmannen kerran Ykkösen maalikuninkuuden neljän vuoden sisään. Tällä kertaa titteli oli jaettu, sillä EIF:n Felix De Bona pääsi samaan maalimäärään.

Hakan riemua kesti Multasen maalin jälkeen vain neljä minuuttia, kun Seferi osui uudemman kerran ja varmisti maalillaan 2-1 -kotivoiton.

Multasella oli vielä loppuhetkillä mahdollisuus tasoittaa peli, mutta Haka-hyökkääjä ampui rangaistuspotkun yli.

– Tämä on totta kai suuri pettymys. Ensimmäisellä puoliajalla Grani oli nälkäisempi joukkue, mutta toisella puoliajalla meillä oli paikkamme. Harmittavaa, että kävi näin, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong pyöritteli.

Tämän kauden Ykkösen joukkueista ensi kaudella Veikkausliigaa pelaa TPS, jolle riitti lauantaina 1-1 -tasapeli FC Hongan kanssa. FC Honka karsii liigapaikasta joko HIFK:n tai PS Kemin kanssa. JJK:n putoaminen Veikkausliigasta Ykköseen on jo varmaa.

Hakan kokoonpano GrIFK:ta vastaan: Tuomas Karjanlahti, Ville-Valtteri Starck, Diogo Tomas, Mikko-Petteri Latosaari, Henri Malundama (65. Jami Kyöstilä), Juho Saarinen (64. Tuomas Lähdesmäki), Jaakko Rantanen, Anton Popovitch, Niilo Mäenpää, Erkka Helminen (64. Emenike Mbachu), Kalle Multanen.