Vuosituhannen ennätysyleisö todisti FC Hakan mieletöntä nousua voittoon!

FC Haka ja Ilves kohtasivat maanantai -iltana Tehtaan kentällä Pirkanmaan derbyssä, missä 2000 -luvun ennätysyleisö, 4347 katsojaa todisti mieletöntä jalkapallo-ottelua. Kotijoukkue oli vielä viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä 2-3 tappiolla, mutta 90 -vuotias FC Haka sai juhlaottelulleen arvoisensa päätöksen noustuaan vielä lopussa maalin takaa 4-3 -voittoon!

FC Haka oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli ja omat paikkansa avausmaalin tekoon saivat niin Evangelos Patoulidis sekä Maissa Fall, mutta molempien yritykset kilpistyivät Ilves -maalissa pelanneen Ville Sepän huipputorjuntoihin.

Kotijoukkueen avausmaali syntyi lopulta 30. minuutilla, kun Patoulidis pelasi Imani Languedocin yksi vastaan yksi tilanteeseen Aapo Mäenpäätä vastaan. Ilves -puolustaja peruutteli päästäen Lanquedocin riittävän lähelle maalia ja keskikenttämiehen kärkkäri yllätti lopulta Sepän ja pallo painui oikeaan nurkkaan.

Ilveksen kuitti tuli käytännössä suoraan avauspotkun jälkeen, kun Maksim Stjopin ajoi röyhkeästi oikealta laidalta sisään boksiin ja laukoi pallon varmasti vasurillaan ohi Anton Lepolan.

Hakalla oli välissä oma paikkansa, mutta Maissa Fall ei vieläkään onnistunut Seppää ohittamaan. Ilves sentään onnistui hetkeä myöhemmin toisessa päässä, kun pallo pelattiin näppärästi pystysyötöllä boksiin. Lepola torjui ensimmäisen yrityksen, mutta paluupalloon päässeen Santeri Haaralan vetoa ei Haka -vahti enää pystynyt pysäyttämään ja näin vieraat siirtyivät 1-2 -johtoon 41. minuutilla. Näissä lukemissa siirryttiin myös ottelussa tauolle.

Valkopaidat saivat toiselle jaksolle unelma-alun. Haymenn Bah-Traore nousi vahvasti oikealta laidalta ja keskitti takatolpalle, mistä Lanquedoc pudotti pallon maalin edustalle ja tällä kertaa Maissa Fall ei enää erehtynyt, vaan toi joukkueensa tasoihin heti toisen jakson ensimmäisellä minuutilla.

llves oli karata uudelleen johtoon jo 60. minuutilla, mutta Anton Lepola nollasi Maksim Stjopin lähietäisyydeltä. Paikkansa oli myös Hakalla 73. kun Patoulidis pudotti pallon päällään Fallille, mutta Tatu Miettunen blokkasi senegalilaisen näyttävät sivusakset.

Seitsemisen minuuttia myöhemmin Santeri Haarala tarjoili Tehtiksen kotiyleisölle kylmää vettä. Hyökkääjä ajoi oikealta keskustaan, sai vasurinsa vapaaksi ja laukoi pallon kuudentoista rajalta voimalla vasempaan nurkkaan.

Sisukas Haka ei kuitenkaan luovuttanut. Maissa Fall taituroi itsensä päätyrajalla kahden Ilves -puolustajan välistä vapaaksi, tarjoili pallon taakse Oliver Whyte, joka niittasi viiden Ilves -pelaajan keskeltä tasoituksen voimalla verkkoihin pelikellon näyttäessä 85 minuuttia.

Oletettavasti kotiyleisö olisi jo ollut varsin tyytyväinen, mutta kotijoukkue ei todellakaan ollut. Sekä Fall että joukkueen kapteeni Guilherme Morais ryntäsivät molemmat hakemaan palloa maalista, mikä oli vahva merkki siitä, että lisää oli tulossa.

Ja niin sitä toden totta olikin tulossa. Tehtaan kenttä räjähti kuusi minuuttia myöhemmin, kun Evangelos Patoulidis nappasi Santeri Haaralan hiljaisen poikittaissyötön Juhani Pikkaraisen nenän edestä ja karkasi läpiajoon, minkä päätteeksi kiersi Ville Sepän ja iski voittolukemiksi 4-3!

Andy Smith iloitsi voittoa ja oli ylpeä joukkueestaan.

– Pelaajat näyttivät tänään uskomaton luonnetta ja joukkuehenkeä!

– En pitänyt maaleista mitä päästimme, mutta muutoin pelasimme hyvää jalkapalloa. Syöttöpelimme toimi ja pystyimme luomaan maalipaikkoja paljon enempäänkin kuin vain neljään osumaan.