Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Voittomaalin viimeistellyt Patoulidis kiitteli yleisöä – ”Uskomaton tunnelma”

Yli 4300 katsojaa pakkautui ympäri Tehtaan kenttää maanantaina todistamaan huimaa jännitysnäytelmää, kun FC Haka kaatoi dramaattisten vaiheiden jälkeen Ilveksen 4-3. Lisäajalla voittomaalin viimeistellyt Evangelos Patoulidis oli yhtä hymyä ottelun jälkeen.

Ottelun vaiheet eivät jättäneet katsojia kylmäksi ja Haka sekä Ilves tarjosivat viihdyttävän, jännittävän ja tunnerikkaan huippukamppailun, jossa tilanteet vaihtelivat ja yleisö sai jännittää heti ensiminuuteista loppuvihellykseen.

– Mikä ottelu! Todella intensiivinen peli. Haluat aina voittaa derbyt seuralle ja tehdä kannattajat ylpeiksi. Onnistuimme siinä. Todella kova ottelu ja olen voitosta todella iloinen, Patoulidis iloitsi.

Haka sai otteluun erinomaisen alun ja otti ohjat käsiinsä ja onnistui siirtymään johtoon Imani Lanquedocin osumalla. Ilves nousi vielä tauolla kuitenkin rinnalle ja ohi.

Toisella puoliajalla Maissa Fall toi Hakan tasoihin, mutta kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Santeri Haarala vei Ilveksen 3-2-johtoon. Moni varmasti piti Ilveksen johto-osumaa jo ratkaisevana, mutta Haka osoitti sisukkuutensa. Ensin Oliver Whyte toi Hakan tasoihin muutama minuutti ennen täyttä aikaa ja Patoulidis kruunasi Hakan takaa-ajon lisäajan voittomaalilla.

– Olemme joukkue, joka ei koskaan anna periksi. Meillä on hyvä asenne ja mielestäni näytimme sitä jälleen. Oli uskomatonta voittaa lisäajan maalilla. Käsittämätön tunne. Olen niin iloinen.

Voittomaali syntyi vaarattoman oloisesta tilanteesta, jossa Ilveksellä oli rajaheitto omalla kenttäpuoliskollaan. Patoulidis luki Haaralan syötön jo ennen kuin Haarala oli saanut pallon haltuunsa ja ehti katkaisemaan syötön ennen kuin yllätetty Juhani Pikkarainen ehti palloon. Belgialainen kiersi kylmästi maalivahti Ville Sepän ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

– Ennakoin syötön puolustajalle ja sain pallon ja sen jälkeen kyse oli vain vaistosta. En ajatellut yrittäväni suoraan kuljetuksesta, joten vei pallon sivuun ja pistin oikealla sisään. On hullua, että olen tehnyt enemmän maaleja oikealla jalallani kuin vasemmallani, seitsemän osumaa tällä kaudella viimeistellyt vasuri naureskeli.

Tehtaan kentälle oli pakkautunut peräti 4347 katsojaa, joka on suurin yleisömäärä tällä vuosituhannella. Viimeksi Tehtiksellä oli enemmän katsojia vuoden 1999 mestaruusottelussa HJK:ta vastaan. Patoulidis antoi yleisölle kiitosta. 

– Se oli hullua. Katsomossa oli uskomaton tunnelma. Vaikka olimme tauolla tappiolla, tiesimme nousevamme takaisin mukaan. Kannattajamme siivittivät meitä läpi ottelun. Kun tein viimeisellä minuutilla maalin, niin kuulin stadionin vain räjähtävän huutoon ja se tuntui niin hyvältä.

Voitolla Haka nousi entistä tiukemmin mukaan Veikkausliigan kärkikamppailuun ja on nyt vain pisteen perässä kärkikolmikkoa. Upeat ottelut jatkuvat jo lauantaina, kun Haka kohtaa Helsingissä Klassikossa HJK:n. Seuraava kotiottelu on perinteinen ”Musariottelu” sunnuntaina 28.7., kun vastaan asettuu Gnistan. Ottelu alkaa kello 15.00.

Pääkuva: Juha Tamminen
Artikkelikuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT