Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Veikkausliigan toimitusjohtaja ja puheenjohtaja jakavat kehitysideoitaan uusimmassa Hacast’ssa

FC Hakan hallituksen jäsen Kari Laakso otti haasteen vastaan ja lupautui isännöimään yhden Hacast -jakson. Vieraakseen Helsingissä asuva Laakso sai kaksi kovan luokan tekijää suomalaisen jalkapallon huipulta, eli Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaan sekä Veikkausliigan hallituksen puheenjohtaja ja Palloliiton toinen varapuheenjohtaja Kaarlo Kankkusen.

Molemmat vieraat ovat myös entisiä liigajalkapalloilijoita ja Kankkunen on pelannut aikoinaan myös Hakassa. Marjamaalle Haka on myös hyvinkin tuttu, mutta enemmän rakkaana vihollisena, mistä miehellä on Hakaa vastaan tehtyä upeaa maaliaan lukuunottamatta lähinnä katkeria muistoja.

Jakso pitää sisällään luonnollisesti asiaa Hakasta, mutta herrat ottavat keskusteluun myös Veikkausliigan nykytilan ja millä saadaan paitsi jalkapallon ylintä sarjatasoa, niin myös suomalaista jalkapalloa vietyä eteenpäin.

– Kyllä seurojen hyvinvointi ja se, että ne pärjää taloudellisesti, on kaikki kaikessa. Ja jos katsotaan tämän hetken tilannetta, niin varmaan HJK:a lukuun ottamatta jokaisen seuran tavoitteena pitää olla kasvu. Nimenomaan resurssien kasvu, Kankkunen toteaa.

– Ilman sitä, että seurat lähtevät kasvun polulle, niin tilanne ei parane. Meidän täytyy saada yleisöä enemmän sekä kumppanuusverkostot isommiksi ja laajemmiksi. Meidän pitää saada pelaajakehitys hyvälle tasolle, että saadaan myytyä pelaajia ennen kaikkea parempaan hintaan ja sitä kautta tuomaan rahaa seurojen käyttöön, mies jatkaa.

Juuri pelaajien myynnissä Marjamaa näkee taas ison kehitysmahdollisuuden.

– Pelaajia kun kaupataan, niin me ollaan ihan valtavasti jäljessä tätä muuta ympäristöä. Meidän siirtokorvausten taso on tässä vuosien saatossa jäänyt alhaiselle tasolle. Ja siinä on sitten opittu, että Suomesta saa hyvinkin huokealla pelaajia. Pitäisi keskittyä siihen, että pelaajakaupan taso kasvaa.

Kankkunen jakaa lopussa kiitosta Hakan pitkäjänteiselle toiminnalle ja toivoisi, että muutkin seurat voisivat ottaa siitä oppia.

– Tulemalla pikkuhiljaa paremmaksi ja paremmaksi, se on just se tapa, mitä toivoisin käytännössä kaikkien seurojen taakse.

– Vaikka aikasemmin totesinkin ”Suomen idyllisin Tehtaan kenttä”, niin kyllä toivoisin, että tulevaisuudessa löytyisi rahaa myös sen kehittämiseen, mies vinkkaa vielä viimeiseksi.

Marjamaa yhtyy Kankkusen kiitoksiin ja vahvistaa viestiä Hakan tilanteesta.

– Näen sen suurimpana vahvuutena myös, että siellä on se pitkäjänteisyys ja maltillisuus taustalla.

– Mielestäni Hakan seurahistoria on paljon tärkeämpää, kuin sitten yhden vuoden menestyminen. Se, että Haka säilyy elossa ja on valkeakoskelaisille tärkeänä olemassa, on se ydinjuttu siinä, mies muistuttaa lopuksi!

Kuuntele uusin Hacast -jakso täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT