Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Veikkausliigan runkosarja lähestyy ratkaisuvaiheitaan  – kausi jatkuu Mestaruus- ja Haastajasarjalla

Veikkausliigaa on kauden 2024 runkosarjan osalta pelaamatta enää 24 ottelua ja paljon on vielä ratkaisematta ennen kauden jatkumista kuuden parhaan Mestaruussarjalla ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuneiden Haastajasarjalla.

Ennen tulevaa viikonloppua varmaa on ainoastaan se, että kahta viimeistä sijaa tällä hetkellä miehittävät FC Lahti ja EIF eivät voi enää runkosarjassa nousta kuuden parhaan joukkoon. Kaikki muu on avoinna ja etenkin kärkikuusikossa tilanne varmasti elää vielä, kun matkaa kärjestä kuudenteen sijaan on vain yhdeksän pistettä.

Sarjataulukon alemmalla puoliskolla etenkin FC Inter taistelee vielä tiukasti noususta kuuden parhaan joukkoon ja sijoja 8.-12. erottaa vain kahdeksan pistettä. Tiukat asetelmat eivät kuitenkin ole näkyneet kentällä varmisteluna, sillä Veikkausliigan kuluvan kauden ottelukohtainen maalikeskiarvo 3,11 on lähes 0,5 maalia pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolella.

Runkosarjan päätöskierros pelataan kokonaisuudessaan sunnuntaina 1.9. ja sitä edeltävänä viikonloppuna pelataan jo viime kaudelta tuttu Unelmien kierros, jolla kerätään varoja hyväntekeväisyyteen – toki kuuden tiukan ottelun ohella.

Runkosarjan jälkeen kausi jatkuu Mestaruussarjalla ja Haastajasarjalla, joissa molemmissa pelataan yksinkertainen sarja ja lähtöpisteinä ovat runkosarjan pisteet. Mestariksi leivotaan Mestaruussarjan ykkönen ja Haastajasarjan puolella viimeiseksi jäävä putoaa Ykkösliigaan kaudelle 2025 ja sijalle 11. sijoittuva joukkue karsii Veikkausliigapaikastaan Ykkösliigan kakkosta vastaan.

Veikkausliigakausi jatkuu Mestaruus- ja Haastajasarjan pelaamisen jälkeen vielä Eurolopputurnauksella, jossa ratkaistaan neljäs Suomen paikka kauden 2025-26 UEFA:n eurocupien karsinnoissa.

FC Haka kohtaa seuraavaksi sarjakärki Kuopion Palloseuran tulevana sunnuntaina (11.8.) Tehtaan kentällä kello 17.00.
Otteluinfo ja liput TÄÄLTÄ.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT