Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Veikkausliigan runkosarja kohti päätöstään – Haka varmisti paikkansa Mestaruussarjassa 

Veikkausliigan runkosarja lähestyy huipennustaan ja käynnissä on viikonlopun ympärillä runkosarjan toiseksi viimeinen ottelukierros. 

Kamppailu kärjessä jatkuu tiiviinä KuPS:n ja HJK:n johtaessa FC Honka kannoillaan. Kärkikolmikkoa eivät takaa-ajajat runkosarjassa enää tavoita, mutta muista paikoista kuuden parhaan joukossa ja Mestaruussarjassa käydään vielä kovaa kamppailua. Tiukkaa on kamppailu edelleen myös sarjataulukon tyvipäässä. 

Kierros alkoi jo torstaina Tehtaan kentältä FC Hakan isännöidessä FC Honkaa. Haka nousi takaa-ajoasemasta voittoon ja kolme pistettä sinetöi samalla koskilaisten paikan Mestaruussarjassa. Honka puolestaan jäi kärkitaistossa haastajan asemaan. 

Lauantaina pelataan Kuopiossa ja Pohjanmaan derby SJK-VPS Seinäjoella. Sunnuntain ottelut käydään Oulussa ja Maarianhaminassa ja kierros huipentuu maanantaina Stadin derbyyn HJK:n isännöidessä HIFK:ta. 

– Nämä ovat pelejä, jotka eivät ole koskaan jättäneet kylmäksi. Aina tapahtuu. Tässä kohtaa on erittäin isot panokset, meillä on selviytymiskamppailu ja Klubilla on mestaruus kyseessä. Kummatkin haluavat kolme pistettä. Ei varmasti tule olemaan mikään lässyn, lässyn -peli, HIFK-kapteeni Sakari Mattila ennakoi derbya tuoreessa Veikkausliigan podcastissa: https://www.supla.fi/audio/4170437 

Veikkausliigakierros viikonloppuna: 

Torstai 1.9.: 

18.00 FC Haka – FC Honka 2-1 (0-1) 

Lauantai 3.9.: 

17.00 KuPS – Ilves, Väre Areena  

17.00 SJK – VPS, OmaSp Stadion  

Sunnuntai 4.9.: 

16.00 AC Oulu – FC Lahti, Raatin Stadion  

18.30 IFK Mariehamn – FC Inter, Wiklöf Holding Arena  

Maanantai 5.9.: 

18.00 HJK – HIFK, Bolt Arena  

Runkosarjan päätöskierros pelataan sunnuntaina 11.9. ja sen jälkeen Veikkausliiga jakaantuu kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjaan ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuneiden Haastajasarjaan. Kummassakin pelataan yksinkertainen sarja, jonka päätteeksi määräytyvät lopulliset sijoitukset kaudella 2022. Sekä Mestaruus- että Haastajasarjaan lähdetään runkosarjan pisteiden pohjalta. 

Mestaruus- ja Haastajasarja käynnistyvät sunnuntaina 18.9. Poikkeuksena tähän ovat lauantaina 17.9. pelattavaan Suomen Cupin finaaliin tiensä selvittäneet KuPS ja FC Inter, jotka pelaavat Mestaruus- ja/tai Haastajasarjan avauskierroksen ottelunsa keskiviikkona 5.10. Mestari kaudella 2022 on selvillä viimeistään sunnuntaina 16.10. Mestaruus- ja Haastajasarjan lopullinen otteluohjelma vahvistuu runkosarjan päättymisen jälkeen. 

Mestaruussarjassa ratkaistaan lopulliset sijat 1.-6. ja Haastajasarjassa sijat 7.-12. Haastajasarjassa viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa Ykköseen kaudelle 2023 ja sijalle 11. sijoittunut joukkue karsii Veikkausliigapaikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan kaksiosaisessa ottelussa. 

Mestaruussarjan ykkönen on Suomen mestari kaudella 2022 ja saa sen myötä paikan ensi kauden Mestarien liigan karsintoihin. Varma europaikka Konferenssiliigan karsinnoissa on tiedossa myös hopeamitalistille. Kolmas paikka eurocupeissa menee Suomen Cupin mestarille, mutta jos cup-mestari sijoittuu Veikkausliigassa kahden parhaan joukkoon, paikka menee Veikkausliigan pronssijoukkueelle. 

Neljäs paikka kauden 2023-24 eurocupeissa ratkaistaan Eurolopputurnauksessa, joka pelataan nyt kahden kauden tauon jälkeen koronatilanteen supistettua kahta edelliskautta. Eurolopputurnaukseen pääsevät paras ilman suoraa eurocup-paikkaa jäänyt Veikkausliigajoukkue sekä neljä seuraaville sijoittunutta joukkuetta. Riippuen Suomen Cupin mestarista nämä ovat joko Mestaruussarjan 3. sekä Mestaruussarjan sijoille 4.-6. sijoittuneet joukkueet ja Haastajasarjan ykkönen tai – jos Suomen Cupin mestari on Veikkausliigassa joko ykkönen tai kakkonen – Mestaruussarjan 4. sekä Mestaruussarjan sijoille 5.-6. sijoittuneet joukkueet ja Haastajasarjan kaksi parasta joukkuetta. Myös siinä tapauksessa, että Suomen Cupin mestari sijoittuu Veikkausliigassa sijoille 3.-7. Haastajasarjan kakkonen nousee eurolopputurnaukseen, sillä cupin kautta europaikan jo saavuttanut joukkue ei eurolopputurnauksessa pelaa. 

Eurolopputurnaus pelataan siten, että parhaalta sijalta siihen lähtevä joukkue pääsee suoraan finaaliin. Neljä muuta joukkuetta pelaavat yksiosaiset pudotuspelit, joiden voittaja pääsee finaaliin. Finaali pelataan kaksiosaisena ja yhteistuloksella parempi joukkue vie viimeisen jaossa olevan eurocup-paikan. Veikkausliigan loppusijoituksiin Eurolopputurnaus ei vaikuta. 

Eurolopputurnauksen avauspelit pelataan keskiviikkona 19.10. ja nuo ottelut voitokkaasti selvittäneet joukkueet kohtaavat lauantaina 22.10. Tämän ottelun voittaja kohtaa Eurolopputurnauksen huipentumassa kauden päätteeksi parhaalta sijoitukselta sinne yltäneen joukkueen keskiviikkona 26. ja sunnuntaina 30.10. pelattavissa finaaleissa. Nämä päivät ovat runkopäiviä ja tarkentuvat myöhemmin. 

Enemmän Veikkausliigasta Veikkausliigan verkkosivuilla http://www.veikkausliiga.com, Twitterissä https://twitter.com/veikkausliiga, Facebookissahttps://www.facebook.com/Veikkausliiga/ ja Instagramissa https://www.instagram.com/veikkausliiga/ sekä Veikkausliigan viikoittaisessa podcastissa Suplassa https://www.supla.fi/audio/4160154  

VEIKKAUSLIIGA

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT