Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Veikkausliiga jatkuu keskiviikkona, kun Haka matkaa Seinäjoelle

Viime lauantaina maukkaan voiton IFK Mariehamnista napannut FC Haka jatkaa Veikkausliiga -otteluitaan jo huomenna keskiviikkona, kun se matkaa Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraaksi.

Joukkueiden välisestä edellisestä kohtaamisesta on vain kuukausi aikaa. Tuolloin Tehtaan kentällä pelattu ottelu päättyi lopulta tasan 1-1 Hakan Janne-Pekka Laineen lisäajalla tekemän tasoitusosuman myötä. Tämän jälkeen Haka on pelannut viisi ottelua ja hävinnyt ainoastaan Helsingin Jalkapalloklubille. Veikkausliigassa taskuun on jäänyt IFK Mariehamn -voiton lisäksi tasapeli FC Lahtea vastaan ja Suomen Cupissa voitot KTP:sta, sekä Hämeenlinnan Jalkapalloseurasta.

Koskilaisten päävalmentaja Teemu Tainio korostaakin erityisesti lauantaista voittoa Tehtaan kentältä.

– Meillä on nyt voitto alla, niin se on tosi hyvä lähtökohta otteluun. Toki SJK varmasti näkee tämän ottelun siten, että Haka on pakko voittaa.

– Me ollaan nyt kuitenkin päästy tosi hyvin treenaamaan ja kehitetty omaa peliä haluttuun suuntaan.

SJK:n alkukausi on ollut tahmainen. Joukkue kuului ennakkokaavailuissa sarjan kärkipään joukkueisiin, mutta odotettua potentiaalia ei ole vielä saatu kunnolla esiin. Joukkueen kuntokäyrä on kuitenkin ylöspäin, siitäkin huolimatta, että viimeisimmistä kahdesta ottelusta on taskussa 1-0 -tappio AC Oululle ja 1-1 -tasapeli FC Interiä vastaan.

– Seinäjoki oli muuttanut vähän omaa pelisysteemiään Interiä vastaan, joten on pieni arvoitus, miten he huomiseen peliin lähtevät.

– Huonosta alkukaudesta huolimatta joukkueessa on kuitenkin laadukkaita pelaajia ja ovat varsinkin erikoistilanteissa vaarallinen joukkue, Tainio analysoi.

Joukkueiden välisessä vertailussa Haka erottuu selvästi edukseen maalinteossa, mutta molempien joukkueiden puolustuspelissä on ollut petrattavaa. Ottaen huomioon Tainion kommentin kotijoukkueen erikoistilannepelaamisen vaarallisuudesta, on juuri niissä yksi ottelun mahdollisesti ratkaiseva tekijä. Mikäli Haka onnistuu puolustuspelissään ja nimenomaan oman pään erikoistilanteissa, on keskiviikkoillasta odotettavissa kolme pistettä kotiintuomisina Valkeakoskella.

Tainio ainakin lähtee Pohjanmaalle luottavaisin mielin.

– Mulla on itsellä tosi hyvä fiilis huomisesta. Kyllä me lähdetään hakemaan kolme pistettä Seinäjoelta!

Tainiota ilahduttaa erityisesti myös terveystilanne, sillä ainoastaan pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe on sivussa.

SJK:n ennakko täältä.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne täältä ja samalla tukea Hakan toimintaa.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT