Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Vanaja -derby päättää Hakan kesäloman

FC Haka palasi lyhyeltä kesälomalta viime viikon maanantaina treeneihin ja viikko on sujunut fysiikan ja taktiikan parissa, sekä tänään maanantaina myös valmistautuessa huomiseen Suomen Cupin neljännesvälierä -otteluun, missä vastaan asettuu Hämeenlinnan Jalkapalloseura.

– Loma tuli ihan tarpeeseen ja vaikutti siltä, että aika moni muukin Veikkausliigajoukkue käytti sen palautumiseen, arvioi päävalmentaja Teemu Tainio.

– On saatu tosi hyvin treenattua! Fysiikkaa painettu, harjoiteltu vähän uusia juttuja ja totuteltu uuteen kenttään. Toukokuu oli pelipainotteinen, niin mukava päästä rauhassa treenaamaan.

Tiistain ottelu pelataan Kaurialan kentällä Hämeenlinnassa, mikä ei vielä ole missään huippukunnossa ja tämän myös Tainio tiedostaa, muttei kanna siitä huolta.

– Katsoin heidän lauantain matsin ja kenttä näytti todella huonokuntoiselta. Se on kuitenkin sellainen asia, mille me ei voida mitään, joten ei sitä kannata murehtia.

HJS pelaa Kakkosen B-lohkossa, missä se on tällä hetkellä 11. sijalla kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Lauantaina kuitenkin kulki, sillä joukkue voitti juurikin Kaurialassa yhdeksäntenä olevan Honka Akatemian 5-2. Ottelun maalintekijöistä neljällä on Haka -taustaa, sillä Jami Kyöstilä ja Jonni Thusberg tekivät maalin mieheen, kun taas Eemeli Raittinen osui kahdesti.

– Joukkueessa on paljon meidän pelaajien vanhoja pelikavereita ja tämä on heille varmasti sellainen peli, missä haluavat näyttää.

– Vaikka iso yleisö haluaakin Cupissa yllätyksiä, niin meidän tehtävä on hakea vain ja ainoastaan jatkopaikka Kaurialasta, Tainio toteaa päättäväisesti.

Hakan poissaolotilanne on pysynyt koko lailla muuttumattomana. HJK -ottelussa alaraajavamman saanut Eero-Matti Auvinen huilaa vielä tämän ottelun. Lisäksi Logan Rogerson on maajoukkueen matkassa MM-karsinnoissa ja pitkäaikaistoipilas Vigori Gbe niin ikään poissa.

– Varmaan tullaan tiistaina jakamaan minuutteja, jotta saadaan kaikille pelirytmiä tauon jälkeen, mutta kuitenkin pidetään huoli, että ollaan tuoreilla jaloilla molemmissa tämän viikon matseissa.

HJS -ennakko täältä.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne täältä ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT