Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Valtteri Hiilloskorpi: ”Haka on varmasti valmiina, kun Ykkönen alkaa”

Tammikuun lopussa Hakan joukkueeseen liittyi onnistuneen testijakson jälkeen 1+1-vuotisella sopimuksella nuori ja lupaava Valtteri Hiilloskorpi. Kesäkuun alussa 19 vuotta täyttävä ”Hiilari” on ollut futismiehiä pikkupojasta saakka.

– Muistaakseni kuusivuotiaana aloitin jalkapallon ensimmäistä kertaa joukkueessa, mutta totta kai olin palloa potkinut kavereiden kanssa jo pitkään ennen sitäkin.

Pallo on siis viihtynyt Hiilloskorven jalassa käytännössä miehen koko tähänastisen elämän ajan. Samalla Hiilloskorpi itse on viihtynyt jalkapallokentillä – useilla eri pelipaikoilla.

– Kyllä minä olen maalivahtia lukuun ottamatta kokeillut varmasti kaikkia mahdollisia pelipaikkoja ihan sieltä Ilveksen kaupunginosajoukkueista lähtien. Vasta siinä 12-13 vuoden iässä pelipaikka vakiintui pakin tontille, mutta esimerkiksi laiturina olen pelannut myös todella paljon.

Taustansa perusteella Hiilloskorpi voisi siis olla jaakkorantasmaisen monikäyttöinen pelaaja Hakan joukkueessa. Päävalmentaja Keith Armstrongilla on ollut kuitenkin selkeä visio siitä, missä Hiilloskorpi Hakassa pelaa.

– Kyllä minä Hakassa pakkina lähtökohtaisesti pelaan. Molemmat laidat luonnistuvat, mutta oikea pakki on se kaikkein mieluisin paikka minulle, Hiilari analysoi.

Esikuvista kysyttäessä Ilves-kasvatti luettelee varsin tutun kuuloisen litanian ikäluokkansa futareiden idoleita.

– Ronaldinho, Leo Messi, David Beckham… Nuo ne taisivat olla suurimmat esikuvat, mutta kyllä se Barcelonan aikojen Ronaldinho oli kaikista kovin. Häntä tuli seurattua tarkasti.

Siirtoa Hakaan ei Hiilloskorven tarvinnut kauaa pohtia.

– Hyvillä mielin siirryin Valkeakoskelle. Viime kaudella pääsin pelaamaan Kakkosta TPV:ssä lainakomennuksella Ilveksestä ja nyt kun tuli sauma lähteä Ykköseen, käytin sen mielelläni. ”Henkka” Malundama ja Antto Hilska olivat ennestään tuttuja Ilveksestä ja Salomo Ojala oli viime kaudella TPV:ssä, joten tuttujakin oli kopissa jo valmiina.

Vaikka juniorivuosilta ei tamperelaiselle jäänyt mieleen mitään tiettyä Haka-kohtaamista, oli Haka seurana hyvinkin tuttu jo ennen siirtoa Valkeakoskelle.

– Perinteikäs seura, hieno stadion ja hyvät olosuhteet. Hakaa tuli seurattua etenkin silloin, kun sarjapaikka löytyi vielä Veikkausliigasta.

Niin, Veikkausliiga. Hakan tavoitteena on palata Veikkausliigaan viimeistään Hiilloskorven mahdollisen optiovuoden jälkeen, eli kauden 2019 päätteeksi. Kiellettyä nousujuhlien järjestäminen kannattajien iloksi ei ole tämänkään kauden päätteeksi.

– Meillä on hyvä jengi kasassa ja valmennus on todella ammattitaitoista. Treeneissä on kova meno koko ajan, enkä kyllä keksi syitä, miksi emme voisi menestyä tällä kaudella sarjassa. Kyllä tämä hyvältä näyttää tässä vaiheessa kevättä. Me olemme varmasti valmiita, kun Ykkönen alkaa, Hiilloskorpi lupaa.

Hakan kausi Ykkösessä alkaa kotiottelulla Helsingin IFK:ta vastaan lauantaina 28.4. Ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 17.00.

Seuraavan kerran Hakan voi nähdä tositoimissa jo tämän viikon perjantaina, kun Ykköseen noussut Klubi 04 saapuu haastamaan Hakan Saharaan. Ottelu alkaa kello 16.30. Otteluun on vapaa pääsy.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT