Vain maali puuttui – Haka ja KTP tasasivat pisteet

FC Haka ja KTP ottivat yhteen maanantai -iltana Arto Tolsa Areenalla Kotkassa. Molemmille joukkueille tärkeä ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin.

Kuten ensimmäisessäkin keskinäisessä ottelussa, niin myös tässä koskilaiset olivat niskan päällä. Joskin tänään peli oli vieläkin enemmän Hakan kontrollissa ja maalipaikkoja pystyttiin luomaan huimasti, mutta ehkä sittenkin, kotkalaiset vastasivat vaarallisimmista tilanteista.

Tilastojen valossa Haka tosiaan oli suorastaan dominoiva ottelussa. Valkopaidoilla oli 16 maalintekoyritystä, kotkalaisten päästessä viisi kertaa paikoille. Kulmapotkut menivät 4-19 Hakalle ja vaaralliset hyökkäykset niin ikään veivät koskilaiset 29-97. Tulos ei kuitenkaan valehtele, Kotka puolusti hyvin ja Haka ei kyennyt saamaan paikoistaan palloa maaliin.

Ensimmäisellä jaksolla ensimmäinen kunnon maalipaikka nähtiin heti kolmannella minuutilla. Seth Saarisen pudotus Mika Hilanderille epäonnistui ja Alain Ebwelle karkasi läpiajoon. Hilander tuli kuitenkin hyvin vastaan ja peitti sivuun ajautuneen hyökkääjän kulman erinomaisesti ja laihaksi jäänyt yritys meni lopulta reilusti ohi maalin.

Kotijoukkue pääsi toisenkin kerran ensi jaksolla aiheuttamaan sydämentykytyksiä, kun tuore hankinta Tiquinho laukoi boksin sisältä 39. minuutilla, mutta vasurin yritys meni niukasti ohi oikean tolpan.

Hakan vaarallisin paikka nähtiin 41. minuutilla Janne-Pekka Laineen pystysyötän avattua Saariselle mahdollisuuden läpiajoon. Nuorukaisen kosketus oli kuitenkin aavistuksen liian kova ja pallo ajautui kotijoukkueen maalilla pelanneen Anton Lepolan syliin.

Toiselle jaksolle Haka nosti kierroksia ja KTP puolestaan keskittyi entistä enemmän pitämään lukemat maalittomana. Selkeä pallonhallinta ja kolme laukausta eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta jälkimmäiselläkään jaksolla ja loppulukemiin ei luonnollisesti oltu vieraskopissa tyytyväisiä.

– Pettyneitä pelaajia oli kopissa pelin jälkeen. Ja niin kuin useasti aikaisemmin tällä kaudella, fiilis oli, että enemmän olisi pitänyt ottaa pisteitä, totesi päävalmentaja Teemu Tainio ottelun jälkeen.

Paikat Tainion suojateilla kyllä oli ja toisen jakson ensimmäinen niistä osui Saariselle, joka puski Henri Malundaman keskityksestä pallon vain niukasti yli maalin.

78. minuutilla Malundama otti puolestaan itse roolia, kun mies purjehti Jacob Bushuen keskikentällä tapahtuneen katkon jälkeen läpi kentän, mutta tälläkin kertaa vain viimeistelyyn jäi parannettavaa.

Kuutisen minuuttia myöhemmin Janne-Pekka Laine laukoi boksin ulkopuolelta, mutta Lepola torjui tämänkin loistavasti aivan tolpan juuresta, eikä valkopaidat saaneet raivoisasti hakemaansa voittomaalia aikaiseksi.

Teemu Tainio lupaili ennen ottelua, että maanantaina tullaan näkemään erilainen Haka ja sellaisen mies näkikin tappiosta huolimatta.

– Olen tyytyväinen meidän ilmeeseen, korkea prässi toimi erinomaisesti. Me luotiin tarpeeksi paikkoja voittaa tämä peli ja 19 kulmaa kertoo aikalailla pelistä. Tiedostettiin Kotkan uhka selustaan, mutta yhtä lapsusta lukuunottamatta puolustettiin hyvin.

Kuten tuloskin kertoo, niin parannettavaa jäi vain yhdessä asiassa.

– Ainoa asia mikä jäi puuttumaan oli maali, päävalmentaja harmitteli.

Kuvat: Mikko Mäkelä

KTP:n raportti TÄÄLTÄ.