Vahva ensimmäinen puoliaika Hakan voiton tae

Haka näytti ensimmäisellä puoliajalla Klubi 04:ää vastaan, että lauantain murheellinen JJK-peli oli unohdettu. Hieman vaisumpi toinen puoliaika ei haitannut ja Haka nappasi arvokkaat kolme pistettä 3-1 -voitolla. Hakan voittoa todisti Tehtaan kentällä 933 katsojaa.

Haka joutui peliin ilman sairaslistalle joutunutta päävalmentajaansa Keith Armstrongia. Teemu Tainio hoiti näin ollen päävalmentajan tehtäviä.

JJK-peliin verrattuna Haka oli sekoittanut jonkin verran kokoonpanoaan. Joonas Immonen avasi ensimmäistä kertaa tällä Ykkösen kaudella tolppien välissä. Kipari Jaakko Rantanen on kärsinyt pikku vaivoista, joten häntä ei nyt valkopaitojen miehistössä nähty.

Haka loi alkuminuuteista lähtien paineen Klubi 04:n puolustusalueelle ja ensimmäinen palkinto tuli 16. minuutin kohdalla Salomo Ojalan toimesta. Kymmenen minuuttia tästä ja Antto Hilska osui ensimmäisen kerran tänä kesänä.

Paikkoja oli avauspuolikkaalla useampaankin osumaan, mutta enempää maaleja ei Tehtaan kentällä ennen taukoa nähty.

Toinen puoliaika ei Hakalta sujunut avausjakson maaliin. Klubi 04 pääsi peliin mukaan ja lopullista niittiä saatiin odottaa aivan pelin loppuhetkille. Kolme minuuttia ennen täyttä aikaa se tuli Ville Starckin onnistumisen myötä. Vieraiden Kevin Kouassivi-Benissan pääsi vielä kaventamaan, mutta se osuma oli vain kosmetiikkaa.

– Pelasimme ensimmäisen puoliajan hyvin. Prässipeli toimi ja saimme tehtyä katkojen kautta paljon maalipaikkoja. Niistä oli vain pitänyt ratkaista useammin, Tainio totesi.

Klubi 04:n päävalmentaja Mikko Mannila oli Tainion kanssa samoilla linjoilla.

– Ei jäänyt oikein mitään käteen. Toisella puoliajalla sentään paransimme hieman, Mannila puntaroi.

Haka nousi tasaisessa Ykkösessä viidenneksi ja tasapisteisiin Jaron ja EIF:n kanssa. Sarjakakkosena majailevaan KPV:hen on eroa vain kolme pistettä, mutta välissä olevilla Jarolla ja EIF:llä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin Hakalla. Hakan pelit Ykkösessä jatkuvat ensi viikon keskiviikkona Pietarsaaressa juuri Jaroa vastaan.

Hakan kokoonpano Klubi 04:ää vastaan: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Ville Starck, Marco Paunovic, David Abidor (var.) (76. Joona Tapani), Henri Malundama, Jonni Thusberg, Anton Popovitch, Samuel Chidi, Antto Hilska (64. Tuomas Lähdesmäki), Salomo Ojala (83. Erkka Helminen).