Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalla kolmas peräkkäinen voitto haussa

Haka hakee vahvalle vireelleen jatkoa, kun se matkustaa sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraaksi. Hakalla on alla kaksi voittoa ja lisäksi valkopaidoilla on maksettavanaan kalavelkoja kauden alussa Tehtaan kentällä koetusta tappiosta.

Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset, sillä Haka ja IFK ovat tasapisteissä sarjataulukon viidennellä ja kuudennella sijalla. Molemmilla on allaan kolme tappiotonta ottelua joista Haka on napannut kaksi peräkkäistä voittoa ja IFK on pelannut kaksi peräkkäistä tasapeliä.

Hakalla on allaan kaksi hienoa taisteluvoittoa, kun ensin noustiin tappioasemasta voittoon TPS:aa vieraskentällä ja seuraavaksi Haka nousi Jaron ohi kotikentällä. Voitot ovatkin tuoneet itseluottamusta joukkueeseen.
– On hyvä, että olemme pystyneet kasaamaan itsemme ja nousemaan voittoon. Alkukaudesta ei aina niin käynyt, mutta nyt pikkuhiljaa peli on parantunut. TPS-ottelussa meitä tietenkin auttoi Toni Kolehmaisen ulosajo, mutta Jaro pelissä olimme selvästi parempia. Voitot ovat tuoneet itseluottamusta sekä joukkueelle että valmennukselle, Hakan päävalmentaja Sami Ristilä miettii.

Hurjan pelitahdin jälkeen Veikkausliigan ottelutahti on hieman normalisoitumassa ja pelejä alkaa olla vain kerran viikossa. Näin aikaa jää myös kunnolliseen harjoitteluun.
– Nyt olemme päässeet käymään asioita läpi pikkaisen paremmin ja kunnollisemmin ja olemme pystyneet kiinnittämään entistä enemmän huomiota oman pelin kehittämiseen. Olemme päässeet harjoittelemaan rauhassa eikä vain kiireesti käyty läpi tulevan vastustajan pelaamista. Nyt olemme päässeet pureutumaan myös yleisiin asioihin enemmän ja rauhassa, Ristilä valottaa.

Joukkueet kohtasivat kauden alkupuolella Tehtaan kentällä ja silloin IFK Mariehamn vei ottelun nimiinsä 0-2. Tulos ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä Haka pelasi tappiosta huolimatta hyvän ottelun.
– Se oli meiltä ihan hyvä peli, mutta IFK teki hartiavoimin töitä ja vei pisteet saarelle. Nyt yritetään saada tilastoon korjausta ja saada sieltä tuomisina jotain, Risu heittää.

IFK on kova ja fyysinen joukkue ja Ristilän mukaan saarelaisten fyysisyyteen on pystyttävä vastaamaan.
– Meidän täytyy olla valmiina kaksinkamppailuihin ja IFK:n suoraviivaisuuteen. Meidän pitää simppelisti voittaa ykkös- ja kakkospallot, mutta pystyttävä rohkeasti pelaamaan myös omaa peliämme ja jatkaa siitä mihin jäimme Jaroa vastaan.

Hakan pelaajatilanne on parempi kuin aikoihin, sillä pitkäaikaispotilaita lukuun ottamatta, muita poissaolijoita ei ole.
– Pieniä tällejä pelaajilla on, mutta pitkäaikaisloukkaantuneita Kasperi Ojalaa ja Markus Koljanderia lukuun ottamatta muita ei ole pois. Nyt pääsemme ykkösmiehistöllä otteluun, Risu iloitsee.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT