Haka ryösti pisteet TPS:lta

Haka vieraili torstaina jo kolmannen kerran kuukauden sisään Turussa. Saalis näyttää pitkään yhtä laihalta kuin kahdella aiemmallakin kerralla, mutta viimeinen kymmenminuuttinen muutti kaiken. Sami Ristilän suojatit pääsivät hymyssä suin kotimatkalle, sillä tuliaisina oli 2-1 –vierasvoitto.

TPS hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja oli mennä johtoon jo vartin pelin jälkeen. Njazi Kuqi ehti ohittaa Haka-vahti Saku Pesosen, mutta Timi Lahti ehti putsaamaan pallon pois maaliviivalta.
Hetki ennen puolen tunnin täyttymistä TPS:n Toni Kolehmainen katseli toistamiseen keltaista korttia ja joutui näin poistetuksi pelistä. Turkulaisten päävalmentaja Marko Rajamäki ei tuomiota sulattanut, joten myös hän joutui katsomon puolelle.

Vajaalukuisuudesta huolimatta TPS jatkoi hallintaa ja avasi maalitilinsä 37. minuutilla. Hakan puolustus joutui kaatamaan Petteri Pennasen rangaistusalueella eikä Kuqi erehtynyt rangaistuspotkussaan.
Tauon jälkeen TPS jatkoi isännän otteitaan eikä Haka saanut ylivoimalla juurikaan vaarallisia tilanteita aikaan. Kuqi ja muut turkulaiset sen sijaan olivat alati hakalaispuolustajien harmina, joten Pesonen sai olla maalillaan todella tarkkana.

Peli sai täysin uuden käänteen 81. minuutilla. Obi Metzgerin keskitys yllätti TPS-vahti Jukka Lehtovaaran ja John Weckström pääsi nautiskelemaan kauden avausosumastaan.

Vain kolme minuuttia tästä ja Haka meni johtoon. TPS:n kokenut toppari Jarno Heinikangas oli epäonnen soturi, sillä hän ohjasi laidalta tulleen keskityksen omaan verkkoon. Lisäajalla TPS:lla oli vielä tasoituspaikka, mutta Santeri Mäkisen vapaapotku kolahti ylärimaan.

Hakan seuraava ottelu on tulevana maanantaina Tehtaan kentällä. Vastaan asettuu tuolloin RoPS:n 8-2 keskiviikkona jyrännyt Jaro.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Antti Ojanperä, Timi Lahti, Regi Nooitmeer, Juuso Salonen (var.) (37. John Weckström), Jaakko Juuti (70. Obi Metzger), Shane Robinson, Marco Matrone (var.), Juha Pirinen (var.) (61. Mohamed Koroma), Jarno Mattila (var.), Pekka Sihvola.