Inter nöyryytti Hakaa toisella puoliajalla

Haka oli puoliajalla vielä tasatilanteessa Interin vieraana, mutta toisella puolikkaalla tuli totaalinen romahtaminen. Koskilaiset kärsivät Turussa masentavan 6-1 (1-1) -tappion.

Haka sai otteluun mainion alun, kun pallo oli Interin maalissa jo yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Jarno Mattila syötti Pekka Sihvolan maalipaikkaan ja lopulta kotijoukkueen maalivahti Magnus Bahne haparoi pallon omaan verkkoon. Alkuun maali merkittiin omaksi, mutta virallisessa pöytäkirjassa se korjattiin Sihvolalle.

Tasoitus tuli pahaan kohtaan juuri ennen taukovihellystä. Hakan puolustus ei saanut purettua painetta omasta päästä ja Mika Ojala rankaisi varmalla sijoituksellaan.

Toisen puoliajan ensimmäinen 20-minuuttinen oli Hakan kannalta sysimusta. Inter yllätti Saku Pesosen peräti neljästi. Henri Lehtonen osui ensin pienestä kulmasta ja perään Timo Furuholm jatkoi Lehtosen keskityksen tyhjään maaliin.

Furuholm alusti Interin neljännen, jonka Ojala laukoi tolpan kautta maaliin. Veikkausliigan maalitilaston kärkinimi Furuholm jatkoi Interin juhlia puskullaan 65. minuutilla. Hakan romahtaminen kruunautui vartti ennen loppua, kun Domagoj Abramovic oli unohdettu yksin maalin eteen.

Hakalla on vain pari päivää aikaa koota rivinsä. Sunnuntaina on edessä uusi vierailu Turkuun. Tuolloin vastassa on TPS.

Hakan kokoonpano Interiä vastaan: Saku Pesonen, Antti Ojanperä (82. Josef Chavez), Regi Nooitmeer, Marco Matrone, Jarno Mattila, Juha Pirinen, Sasha Popovitch (56. Jaakko Juuti), Mohamed Koroma, John Weckström (67. Kasperi Ojala), Pekka Sihvola.