Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Malta haastaa Suomen nuoret Tehtiksellä

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue on hionut kolmen päivän ajan kuvioitaan Valkeakoskella. Roukko, Lotila ja Tehtaan kenttä ovat tulleet ”pikkuhuuhkajille” tutuiksi, kun Mika Laurikaisen valmentama ryhmä on valmistautunut tämän illan koitokseen. Suomi isännöi illalla Maltaa Tehtaan kentällä EM-karsintojen avausottelussa.

Tähtäimessä on kesällä 2013 Israelissa pelattava lopputurnaus. Laurikaisella on käsissään nippu, jolla on kaikki mahdollisuudet tuon haaveen toteuttamiseksi.

Esimerkiksi Roope Riski, Henri Toivomäki ja Teemu Pukki ovat monelle jalkapallon ystävälle tuttuja nimiä. Lauri Dalla Valle ja Carl Jenkinson ovat olleet otsikoissa sen vuoksi, että kaksikko vielä pohtii mitä maata edustaa aikuisten tasolla. Dalla Valle voi valita Suomen ohella Italian, Jenkinson Englannin.

Hakasta Laurikaisen miehistössä on toppari Timi Lahti. Lahti on nauttinut täysin siemauksin leiripäivistä Valkeakoskella.

– Eipä ole tullut hotellikuolemaa, kun on välillä ehtinyt kotonakin poiketa. On hauska fiilis, että peli on Tehtiksellä. Katsomossa on takuulla paljon tuttuja, Lahti toteaa.

Lahti ei vielä lähde arvuuttelemaan sitä, nähdäänkö hänet illalla avauskokoonpanossa.

– Meillä on kolme tasavahvaa topparia. Yksi joutuu jäämään vaihtopenkin puolelle, Lahti huomauttaa.

Laurikainen onkin positiivisen ongelman edessä.

– Joukkueessa on monta hyvää vaihtoehtoa jokaiselle pelipaikalle. Sellainen on valmennusjohdolle hieno tilanne, Laurikainen sanoo.

Laurikaisen kokoonpanovalinnat voi tulla todistamaan kello 19, kun peli pyörähtää Tehtaan kentällä käyntiin.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT