Reilusti yli 2000 koskilaista todisti Hakan voittoa

Valkeakosken kaupungin nimikko-ottelu oli Hakan kannalta kaikin puolin onnistunut. RoPS kaatui 2-0, yleisöä oli 2128 ja peliminuutteja sai peräti seitsemän seuran omaa kasvattia.

Hakalla ja etenkin Pekka Sihvolalla oli ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana parikin maukasta maalipaikkaa. Ensimmäisessä RoPS-pakki Ville Syväjärvi heittäytyi Sihvolan yrityksen eteen ja toisen paikan pelasti RoPS-vahti Alex Nyom. Tehtaan kentän lehtereillä moni oli sitä mieltä, että Syväjärven pelastuksessa oli käsikin apuna.

Maalihanat Tehtiksellä aukesivat 27. minuutilla. Regi Nooitmeer jatkoi John Weckströmin antaman vapaapotkun ja pallo muutti sopivasti suuntaa RoPS:n Mika Hännisestä. Osuma merkittiin Hännisen omaksi maaliksi.

Sihvolalla oli hetkeä myöhemmin mahdollisuus tuplata valkopaitojen johto, mutta pieni itsekkyys olisi ollut tässä kohtaa paikallaan. Nyt Sihvola haki hyvästä paikasta syöttöä Weckströmille ja tilanne kuivui kokoon.

Valkopaitojen toinen maali syntyi seitsemän minuuttia ennen taukovihellystä. Jaakko Juuti ja Jarno Mattila pelasivat nätisti yhteen ja Mattilan ohjaus sujahti RoPS:n Tuomo Könösen kautta etukulmaan. Oma maali tilastoihin myös tästä tilanteesta.

Toisella puoliajalla maalipaikat olivat harvemmassa. Hakalaisista lähimmäksi osumaa pääsi Mohamed Koroma, mutta RoPS selvitti viime tingassa tilanteen. Omat puolikkaat paikkansa oli myös vierasjoukkueella, mutta yhtään laukausta kohti Hakan maalia eivät rovaniemeläiset koko ottelussa saaneet.

Nyt Veikkausliigassa vietetään lyhyttä maaottelutaukoa, mutta Tehtaan kentällä pelataan jo perjantaina. Tuolloin Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa EM-karsintojen avauksessa Maltan. Hakasta joukkueeseen on valittu tämän päivän ottelun pelikiellon vuoksi huilannut Timi Lahti.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Antti Ojanperä, Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Jarno Mattila, Marco Matrone, Jaakko Juuti (78. Juha Pirinen (var.)), Sasha Popovitch (88. Kasperi Ojala), Mohamed Koroma (90. Mikko-Petteri Latosaari), John Weckström, Pekka Sihvola.