Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka ja Valkeakosken kaupunki tiivistävät yhteistyötään

Veikkausliigakauden pirteästi aloittanut Haka saa lisäpotkua kesän peleihinsä Valkeakosken kaupungilta. Haka ja Valkeakoski ovat solmineet merkittävän, 75 000 euron arvoisen yhteistyösopimuksen tämän pelikauden ajaksi.

– Kotimainen jalkapallo on ollut kevään aikana myrskyn silmässä. Epävarmuus kauden peleistä on vaikuttanut monen seuran talouteen. Haka on yksi näistä seuroista, Valkeakosken kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen toteaa.

– Haka on arvokas brändi Valkeakoskelle ja Pirkanmaalle. Me kaupungin puolella näemme ehdottoman tärkeänä sen, että Pirkanmaalla pelataan pääsarjatason jalkapalloa myös tulevaisuudessa, Järvinen jatkaa.

Uuden yhteistyösopimuksen myötä kaupungin näkyvyys Hakan tapahtumissa kasvaa. Yhteistyötä tiivistetään esimerkiksi tarhalaisten ja koululaisten aktiviteettien puitteissa.

– Tämä yhteistyösopimus koskee alkuun tätä vuotta ja rahat tulevat kaupunginhallituksen omasta budjetista, kaupunginjohtaja Markku Auvinen painottaa.

FC Hakan vt. toimitusjohtaja Olli Huttunen on iloinen kaupungin panostuksesta.

– Seuran kannalta on mieluisaa huomata, että Haka koetaan edelleen isona asiana kaupungille. Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja tällaiset uutiset tuovat takuulla lisää intoa myös pelikentälle, Huttunen sanoo.

Huttunen muistuttaa, että taloudellinen tilanne seurassa on edelleen hyvin tiukka. Tarkka talouskuri jatkuu.

– Mutta toivottavasti tämä on hyvänä esimerkkinä Pirkanmaan alueen yrityselämälle, Huttunen sanoo.

Myös Veikkausliigassa ja Suomen Palloliitossa tuore sopimus on otettu tyytyväisyydellä vastaan.

– On hienoa huomata, että Valkeakoskella pidetään Hakaa ja jalkapalloa tärkeänä osana kaupunkikulttuuria, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa alleviivaa.

– Olemme erittäin iloisia Valkeakosken kaupungin aktiivisesta yhteistyöstä Hakan kanssa. Etenkin tällaisina vaikeina aikoina koko kaupungin tuki on ensiarvoisen tärkeää. Taloudellinen ja henkinen tuki takaavat vankan pohjan joukkueen päivittäiselle perustyölle, Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen kiittelee.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT