Haka ja FC Lahti jäivät ilman maaleja

Haka ei onnistunut saamaan voitottomien otteluidensa putkea poikki sarjajumbo FC Lahden kustannuksella. Tasapeli sentään tuli 0-0 -tuloksella, mutta isompaankin pottiin oli mahdollisuudet. Hakan epäonnen soturi oli Quincy Osei, joka töppäsi toisella puoliajalla rangaistuspotkun.

Vierasjoukkue FC Lahden peli oli avauspuolikkaan sekaisin pitkälti siitä syystä, että Jari Litmanen oli bussin lähtiessä päättänyt jäädä pelistä pois. Litmasta vaivasi silmätulehdus.

Haka hallitsikin avausjaksoa, mutta maalinteko ontui. Kalle Multasella oli parikin mahdollisuutta ja Osei meinasi saada nimensä maalitilastoihin juuri ennen taukovihellystä. FC Lahden maalivahti Janne Leino pääsi viime hetkessä torjumaan pallon kulmaksi.

Toiselle puoliajalla FC Lahti tuli terävästi ja loi ensimmäisen vartin aikana painetta Hakan maalille. Hugo Miranda oli lähinnä onnistumista, mutta Jani Kauppila putsasi Mirandan yrityksen maaliviivalta.

Osein paikka rankkarista tuli 63. minuutilla. Jarno Mattilan kova tykki osui Pekka Sihvolaa käteen ja pallo vietiin pilkulle. Osein yritys oli vaisu ja meni vasemmalta selvästi ohi.

Tasapeli oli Hakalle siinä mielessä tärkeä, että eroa sarjajumbo FC Lahteen on edelleen viisi pistettä. Väliin mahtuu myös neljä pistettä valkopaitojen perässä oleva AC Oulu sekä pinnan päässä vaaniva IFK Mariehamn.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Regi Nooitmeer, Toni Kuivasto, Markus Joenmäki, Jarno Mattila, Jani Kauppila, Xhevdet Gela (67. Mohamed Koroma), Ben Traore, Kalle Multanen (86. Jaakko Juuti), Mikko Innanen, Niko Ikävalko (34. Quincy Osei).