Cup-juna nytkähti liikkeelle

hynynentigers2FC Tigers sinnitteli 42 minuuttia Hakaa vastaan Suomen cupin 5. kierroksen ottelussa Tehtaan kentällä. Sitten punaisissa vieraspaidoissaan pelanneet koskilaiset saivat kuparisen rikki ja lopulta Hakan voittolukemat kirjattiin lukemin 7-0.

Maaliahneimmat miehet Hakalta olivat Niko Ikävalko ja Jani Bäckman, jotka molemmat iskivät hattutempun. Yksi osumista merkattiin rangaistuspilkulta onnistuneelle Sebastian Strandvallille.ruiztigers2

Ikävalko oli ainoa, joka sai nimensä tilastoihin ensimmäisellä puoliajalla. Vapauttavan avausmaalin ”Nitti” sai siirtää tyhjiin Antti Hynysen esityön jälkeen. Minuutti ennen taukovihellystä syntyneen toisen maalinsa Ikävalko tykitti Gabriel Ruizin hyvästä esityöstä.

Strandvallin eteneminen pysäytettiin väärin ottein pian tauon jälkeen ja mies ampui rankkarin varmasti verkkoon. Ikävalko täydensi hattutemppunsa 53. minuutin kohdalla Nicolas Kivistön syötöstä.

Bäckman vaihdettiin Ikävalkon tilalle tunnin pelin jälkeen ja 25 minuutissa illan toinen hattutemppu oli valmis. Ensin maalivahti torjui Mikko Innasen kovan kudin eteensä ja ”Bäri” oli ensimmäisenä paikalla. Toisessaan Bäckman haistoi maalivahdin epäonnistuneen purun ja kolmas näki päivänvalon Kivistön ja Innasen sahattua Tigersin puolustuksen solmuun.

Olli Huttunen antoi pelissä monelle runkomiehelle huilivuoron. Näin Erkka Heinä, Gabriel Ruiz, Markus Joenmäki ja Niko Hoikkala pääsivät pelaamaan ensimmäisen virallisen ottelunsa Hakan edustusjoukkueen paidassa Tehtaan kentällä.

Hakan seuraava ottelu on ensi keskiviikkona Maarianhaminassa. Tehtaan kentällä pelataan taas 24.6., kun FC Lahti saapuu kylään Jari Litmasen johdolla.

Hakan kokoonpano: Heinä, Ruiz, Joenmäki, Viljanen, Mattila, Kauppila (83. Hoikkala), Mäkitalo, Strandvall (60. Innanen), Hynynen, Ikävalko (60. Bäckman).