Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Joni Mäkelä tietää AC Oulun metkut

Haka jatkaa pelejään sunnuntaina, kun Tehtaan kentälle asettuu kauden ennakkoarvioissa suosikiksi nostettu AC Oulu. Tuleva vastus on Joni Mäkelälle erittäin tuttu.

Valkeakoskella syntynyt, mutta Oulussa jalkapallokasvatuksensa saanut Mäkelä odottaa innolla entisen seuransa kohtaamista. Oululaisten kausi ei ole alkanut ihan odotusten mukaisesti, sillä se on pisteen Hakan perässä yhden ottelun voittaneena. Mäkelä ei kuitenkaan usko, että oululaisten leirissä puristetaan vielä.

– Makeat fiilikset kohdata Oulu. En usko, että siellä vielä näin kauden alkuvaiheessa on painettu paniikkinappulaa. Se nähtiin viime vuonnakin, kun he nousivat loppukaudesta, Mäkelä miettii.

Mäkelän mukaan Tehtaan kentälle tulee vastaan taitava vastustaja.

– AC Oulu pelaa pelaavaa futista ja pallo liikkuu hyvin. Pystymme hyökkäämään heitä vastaan hyvin vastaiskuilla, mutta ihan omallakin pelillä voiton pitäisi olla otettavissa, ennakoi Joni.

Mäkelä palasi synnyinkaupunkiinsa tänä vuonna ja on ollut vahvalla pelipäällä alkukaudesta. Mäkelä on iskenyt jo neljä maalia ja kohokohtana hattutemppu EIF:iä vastaan. Erityisesti yhteispeli Kasperi Liikosen ja Kalle Multasen kanssa on sujunut hyvin. Kolmikko on viimeistellyt Hakalle yhdeksän maalia tällä kaudella.

– Oikein makeasti on mennyt. Olen tykännyt pelata heidän kanssaan ja toivottavasti hekin myös minun. Meidän pitää kuitenkin parantaa vielä.

Hakalla on tältä kaudelta yksi voitto ja kolme tasapeliä. Peliesitykset ovat hieman ailahdelleet. AC Oulua vastaan haussa on täysi pistepotti ja ehjä peli.

– Nyt voisi olla sen paikka, että pelaisimme vihdoin ehjän pelin. Isketään maali tai pari ja pidetään oma pää puhtaana, Mäkelä kertaa Hakan voittoreseptiä.

Hakan ja AC Oulun välinen Ykkösen huippukamppailu alkaa Tehtaan kentällä sunnuntaina kello 18.30. 

(Kuva: Jan Lindroos)

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT