Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Niilo Mäenpää U18-maajoukkueeseen

Alle 18-vuotiaiden (1.1.1997) poikien maajoukkue pelaa Baltic Cupia Virossa juhannusviikolla. Päävalmentaja Jarkko Wiss on nimennyt joukkueen turnaukseen. Mukana on myös Hakan Niilo Mäenpää.

Baltic Cup on tärkeä osa valmistautumista syksyllä alkaviin EM-karsintoihin ja Wissin mukaan suurimpien kokeilujen aika alkaa olla nyt takanapäin, vaikka aivan tämän hetken ykkösnyrkillään Suomi ei Viroon matkaakaan.

– Joukkueessa ei ole mitään suuria yllätyksiä, pikku hiljaa ryhmä alkaa vakiintua. Näyttäisi siltä että Veikkausliigaseuroistakin olemme saamassa aika hyvin pelaajia mukaan. Toki muutama pelaaja pelaa Euroopassa akatemioissa ja siellä on samaan aikaan loma ja sitä haluamme näiden pelaajien osalta kunnioittaa, Wiss kertoo Palloliiton sivuilla.

– Muutamaa pelaajaa tarkkailemme vielä ja ainakin pari lisäystä joukkueeseen tehdään kesäkuun puolella. Lisäksi itse turnauksen aikana pelaajaliikennettä miehistössä on todennäköisesti jonkin verran.

Baltic Cup on jo perinteiseen tapaan tärkeä turnaus paitsi itse otteluiden osalta, myös valmistavana tapahtumana nimenomaan tiivistahtisiin turnauksiin.

– Edessä on kolme peliä todella tiiviillä aikataululla, kun pelataan maanantaina, tiistaina ja torstaina. Tämän takia lähdemme turnaukseen suhteellisen laajalla ryhmällä, Wiss toteaa.

Toki turnauksessa pelataan myös naapurimaiden kesken tosissaan sen voitosta ja Wiss uskoo viime vuosilta tuttujen tiukkojen otteluiden toistuvan myös tällä kertaa.

– Tasaista varmasti tulee olemaan. Joukkueet näkivät toisensa Granatkin-turnauksessa ja tuntevat melkoisen hyvin. Baltic Cupissa ei perinteisesti ole mitään maalijuhlia nähty, vaan pelattu tuloshakuista taistelujalkapalloa ja sellaista on varmaan tiedossa nytkin.

Suomen ottelut:
Ma 15.6. klo 14:00 Latvia – Suomi Tehvandi Stadium
Ti 16.6. klo 18:00 Suomi – Viro Võru Stadium
To 18.6. klo 14:00 Liettua – Suomi Võru Stadium

Pelaajat

Maalivahdit
Tomi Mikkelsson HJK
Markus Uusitalo VPS
Puolustajat
Joachim Böckerman HJK
Aapo Halme HJK
Akseli Kalermo (ei seuraa)
Thomas Mäkinen IFK Mariehamn
Roni Peiponen HJK
Leo Väisänen HJK

Keskikenttäpelaajat
Lauri Ala-Myllymäki Ilves
Kaan Kairinen FC Inter
Aatu Laatikainen KuPS
Emil Lidman SJK
Lucas Lingman HJK
Obed Malolo HJK
Niilo Mäenpää FC Haka

Hyökkääjät
Oskari Jakonen TPS
Justus Kauppinen FC Kuusysi
Aleksis Lehtonen JJK
Samuel Haglund HJK

 

(Kuva: Jan Lindroos)

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT