Haka voittoon Multasen maalilla

Haka palasi sunnuntaina voittojen tielle makealla tavalla. AC Oulu kaatui Kalle Multasen toisen puoliajan maalilla 1-0 (0-0).

Ottelun ensi hetkillä AC Oulu oli terävämpi. Saku Pesonen joutui Hakan maalilla venymään komeaan jalkatorjuntaan jo kolmannella minuutilla. Pesonen esitti ensimmäisellä puoliajalla myös toisen mainion reagoinnin, kun hän esti 21. minuutilla Pekka Wellingin aikeet maalin edessä.

Hakalle ensimmäinen puoliaika ei huippupaikkoja tuonut. Kalle Multasen pusku vaikeasta asemasta ja Juho Pirttijoen kulmapotkun jälkeinen pusku olivat valkopaitojen parhaat mahdollisuudet maalintekoon.

Heti toisen puoliajan alkuun Joni Mäkelä hakeutui hyvään vetopaikkaan, mutta Alessandro Marzuoli torjui Mäkelän yrityksen. Pian perään Multanen tarjoili Kasperi Liikoselle paikan, mutta ohi meni.

AC Oulullakin oli omat mahdollisuutensa. Tunnin kohdalla kotiyleisö huokaisi syvään, kun oululaisten yritys viuhui vain niukasti Hakan maalin yli. Toisessa päässä tuhlaajana oli seuraavaksi Mäkelä, kun sijoitus sujahti tolpan väärälle puolelle.

Parissa edellisottelussa maalinteon kanssa tuskaillut Multanen onnistui vihdoin 68. minuutilla. Niilo Mäenpää ja Mäkelä saivat kunnian hyvästä esityöstä Multasen maaliin. Multanen pisti irtopallon pussiin.

Seuraavat minuutit Marzuoli piti AC Oulua pystyssä. Hakalla oli useampikin paikka ratkaista peli lopullisesti, mutta enempää osumia ei nähty.

Haka on nyt saalistanut pelaamistaan kuudesta ottelusta yhdeksän pistettä. Seuraavan kerran lisäystä pistesaaliiseen olisi tarjolla jo tulevana torstaina. Tuolloin Tehtaan kentälle saapuu vastaan sarjanousija MP. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Ottelu AC Oulua vastaan oli Olli Paasiolle viimeinen virallinen peli ottelutapahtuman vastaavana. Nyt alkavat eläkepäivät, mutta Hakaa Olli ei jätä. FC Haka haluaa kiittää Ollia kaikista näistä vuosista ja toivottaa tervetulleeksi Tehtikselle edelleen vaikka joka päivä.

Hakan kokoonpano AC Oulua vastaan: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Mikko-Petteri Latosaari, Mikko Innanen, Lauri Hakanen (63. Cheyne Fowler (var.)), Niilo Mäenpää, Aapo Mäenpää (63. AJ Gray), Kasperi Liikonen (84. Jarno Mattila), Joni Mäkelä, Kalle Multanen.

Kuvat: Jan Lindroos