Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka PS Kemin vieraaksi

Haka jatkaa kauttaan lauantaina, kun se kohtaa Ykkösen toisen kierroksen ottelussa PS Kemin. Haka lähti kohti Kemiä jo perjantaina, jotta pitkän matkan rasitukset eivät paina pelissä.

Haka aloitti kautensa 2-2-vierastasapelillä JJK:ta vastaan. Päävalmentaja Kari Martosen mukaan ensimmäinen peli on pureskeltu läpi ja katseet siirretty Kemin kaatoon.

– Meillä on ollut ihan hyvä viikko. Olemme saaneet purettua ensimmäisen pelin ja hakeneet siitä vauhtia tähän otteluun.

Avausottelussa Haka ei ollut aivan parhaimmillaan, mutta onnistui siitä huolimatta nipistämään tärkeän vieraspisteen. Nyt joukkue pääsee valmiimpana kohtaamaan kemiläisjoukkueen.

– Ensimmäisessä ottelussa oli varmasti parikin asiaa jotka vaikuttivat. Avausottelussa on aina oma jännitysmomenttinsa ja se varmasti jännitti, vaikka kuinka kokenut pelaaja olisi. Lisäksi luonnonnurmi toi oman mausteensa. Täytyy muistaa, että myös vastus oli hyvä.

– Pystymme parantamaan siitä ottelusta paljon. Toinen puoliaika oli jo hyvää ja nousimme kahdesti tappioasemasta tasoihin. Saimme lopussa vielä muutaman hyvän vastahyökkäyksen joissa paremmalla onnella olisimme voineet tehdä myös voittomaalin, mutta pistekin oli ihan hyvä, Martonen kertaa avausottelun antia.

PS Kemi nousi viime kauden päätteeksi Kakkosesta ja aloitti kautensa hakemalla 1-0-voiton MP:n vieraana. Kemiläisiä on povattu tämän kauden Ykkösen mustaksi hevoseksi ja etenkin hyökkäyspäässä löytyy tulivoimaa.

– Kova haaste on edessä. Kemi on suoraviivainen ja fyysinen joukkue. Haasteena on saada pidettyä oma pää tiiviinä emmekä saa päästää heitä maalipaikoille, Martonen miettii.

Kemissä Haka pääsee taas tekonurmelle, joka on tullut talven aikana tutuksi.

– Tekonurmi mahdollistaa pelaamisen paremmin. Meidän täytyy olla myös valmiita kaksinkamppailuihin ja meidän on pystyttävä syöttelemällä luomaan maalipaikkoja.

Hakan sairastuvalta kuuluu sekä hyviä että huonoja uutisia.

– Ville Kauppinen pääsee sunnuntaina palaamaan jo palloharjoituksiin, mutta Aki Sihvoselta meni polvesta ristiside ja hänen kautensa on ohi, Martonen kertoo.

PS Kemin ja Hakan ottelu pelataan Karihaaran tekonurmella lauantaina kello 15.00 alkaen. Hakan ensimmäinen kotiottelu on edessä keskiviikkona 13.5., kun PK-35 Vantaa tulee Tehtaan kentälle. Tuo ottelu alkaa kello 18.30. 

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT