Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Vihdoinkin se lauantaina alkaa!

Ykkösen sarjakausi alkaa pitkän odottelun jälkeen lauantaina. 27 kierrosta käsittävän Ykkösen voittaja nousee Veikkausliigaan ja toiseksi sijoittunut pelaa kaksiosaisen karsinnan Veikkausliigan 11. sijoittunutta joukkuetta vastaan. Kotiotteluita Hakalla on Ykkösessä alkavalla kaudella 14. Kausi kuitenkin alkaa vieraissa, sillä lauantaina Haka matkustaa Jyväskylään JJK:n vieraaksi.

Viime kauden JJK-koitoksissa Haka oli niskan päällä. Kauden kaksi ensimmäistä koitosta päättyivät Hakalle 2-0 ja 3-0 ja kun syksyisellä Tehtiksellä päädyttiin 2-2-pistejakoon, ei JJK pystynyt Haka viime kaudella päihittämään.
Hakan valmistautuminen kauteen on sujunut suotuisissa merkeissä pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta koko talven ja kauden avausta on Hakan pukukopissa ehditty jo odottelemaan.

– Hyvillä ja odottavilla fiiliksillä ollaan, kun kausi vihdoinkin lauantaina alkaa. Parin viikon ajan olemme olleet jo valmiina niin pelillisesti kuin henkisestikin taustoittaa Hakan päävalmentaja Kari Martonen.

Pieni kupru hyvään valmistautumiseen tuli viime sunnuntaina, kun HJK päihitti Hakan Suomen Cupin puolivälierässä ja eteni jatkoon. Se pettymys on kuitenkin jo nollattu.

– Olihan se pettymys kaikille meille, etenkin sen jälkeen kun toisella jaksolla huomasimme, että peli olisi voinut olla ihan hyvin voitettavissakin. Maanantain aikana saimme kuitenkin tappion nollattua niin pään sisältä kuin lihaksistakin, Martonen kertaa.

Sen lisäksi, että JJK pelasi viime kaudellakin samassa sarjassa Hakan kanssa ja on sitäkin kautta tuttu ainakin osalle Hakan pelaajistosta, on myös Martosella yhteistä historiaa jyväskyläläisten kanssa päävalmentajan tontilta. Siitä ei kuitenkaan lauantaina ole apua.

– Sekä seura että joukkue on ehtinyt muuttua jo sen verran, että tuskin niistä minun ajoistani enää mitään hyötyä lauantaita ajatellen on, Martonen naurahtaa.

Hakalla on kuitenkin tiedossa mihin lauantaina kannattaa iskeä ja mitkä ovat kenties ne asiat, joihin itse kannattaa varautua.

– Kyllä me talven ja kevään aikana olemme tarkkailleet kaikki kesän vastustajat läpi ja tiedossa on myös, miten

JJK aikoo jalkapalloa lauantaina pelata. Yksi isoin haaste on luonnonnurmi ja se kuinka nopeasti pääsemme sen kanssa sinuiksi, Martonen pohtii.

Hakan kokoonpanotilanne lauantaita varten on varsin hyvä, vaikka ihan täydellä miehityksellä ei JJK:ta päästäkään haastamaan.

– Viki (Ville Kauppinen) sai lääkäriltä jo luvan nostaa vähän sykkeitä ja on treenaillut kevyesti omalla ohjelmallaan. Pelikunnossa Viki ei kuitenkaan vielä ole. Aki Sihvonen puolestaan väänsi hieman polveaan harjoituksissa viikolla, joten häntäkään tuskin lauantaina kokoonpanossa nähdään.

Hakan kannattajaryhmä Hakapeliitat järjestää fanimatkan Jyväskylään ja omatoimisesti paikalle matkustavien lisäksi kannustamassa on täysi bussilastillinen Hakan kannattajia. Se vetää päävalmentajan naamalle leveän hymyn.

– Aivan mahtavaa, että kannattajia lähtee liikkeelle noin iso määrä. Se on meille todella tärkeä asia, Martonen päättää.

Hakan ja JJK:n välinen Ykkösen kauden avausottelu alkaa Jyväskylän Harjun stadionilla lauantaina 2.5. klo 16.00.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT