Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka valmiina HJK:n kaatoon

Haka taistelee Suomen Cupin välieräpaikasta sunnuntaina, kun Tehtaan kentälle tulee vastaan HJK. Ottelu alkaa kello 16.00.

Haka on raivannut tiensä hienosti jo kahdeksan parhaan joukkoon. Edellisen rangaistuspotkukilpailuun venyneen MuSa-ottelun rasitukset on ravisteltu jaloista pois ja joukkue on valmiina iskemään HJK:n kimppuun.

– Lähdemme peliin hyvillä fiiliksillä. Meillä on hyvä harjoitusviikko takana ja edessä on iso peli, kun Suomen paras joukkue on tulossa vastaan, Hakan päävalmentaja Kari Martonen kertoo joukkueen tunnelmista.

Joukkueet kohtasivat samassa vaiheessa cupissa myös viime kaudella, mutta tuolloin HJK oli 3-0 numeroin vahvempi. Tulos ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä Hakalla oli vielä tasatilanteessa muutama todella makoisa maalipaikka, mutta tuolloin onnikaan ei ollut mukana. Tällä kertaa paikoista on viimeisteltävä maalit, jotta välieräpaikasta voidaan unelmoida.

– Meillä täytyy olla yhtenäinen joukkuepalaaminen ja meidän on oltava tehokkaita maalipaikoissa. Meidän pitää pystyä päättämään hyökkäyksistä. Puolustuksessa on onnistuttava ottamaan HJK:lta tila pois yhtenäisellä puolustuspelillä, Martonen kertaa Hakan voittoaseita.

HJK on hallinnut kotimaisia kenttiä viime vuodet ja viime kaudella helsinkiläiset juhlivat tuplamestaruutta. Se on kuitenkin osoittanut myös haavoittumisen merkkejä, kun edellisessä cupin ottelussa PK-35 Vantaa pakotti sen aina jatko-otteluun saakka, mutta lopulta HJK puristi 2-1-voiton.

– Ei mikään joukkue maailmassa ole voittamaton. Vastus on Suomen paras ja se toimii meille hyvänä mittarina siinä mitä meidän pitää parantaa joukkueena ja yksilöinä. Niin kuin sanoin, aina on mahdollisuudet voittaa.

HJK on pelannut Veikkausliigassa tähän mennessä kolme ottelua voittaen niistä yhden ja pelaten kahdesti tasan. Viimeksi torstaina se kohtasi Helsingin paikalliskamppailussa HIFK:n ja päätyi 1-1-tasapeliin.

– Toivon mukaan he tulisivat tänne vähän ylimielisinä ja, että torstain peli puristi joukkueesta mahdollisimman paljon energiaa. Pieni hyöty siitä voi olla, mutta toisaalta HJK:lla on iso ja laadukas rinki, Martsi muistuttaa.

Vuonna 1997 lähtöasetelmat otteluun olivat hyvin samankaltaiset, kun Haka Ykkösen joukkueena pystyi pudottamaan HJK:n Suomen Cupista. Martonen ei ammenna kuitenkaan menneistä voimaa sunnuntaille.

– Historia on historiaa ja nyt tilanne on erilainen. Meillä täytyy olla hyvä ilme ja tekeminen ja uskoa meidän omaan peliin.

Haka vahvisti rivejään ottelun alla, kun jo pitkään joukkueen mukana ollut AJ Gray allekirjoitti tämän kauden kattavan sopimuksen valkopaitojen kanssa. Martosen mukaan Gray on hyvä vahvistus Hakan joukkueeseen.

– AJ on osoittanut positiivisuutta ja energiaa sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hän tuo lisävaihteen meidän peliin. Hän on suoraviivainen etenijä ja tuo selkeän lisän joukkueeseen.

Lisähankintojen kanssa Martosen mukaan ei tällä hetkellä hätäillä.

– Jos joku loistava pelaaja on tarjolla, niin totta kai, mutta emme aktiivisesti etsi tällä hetkellä uusia pelaajia. Luonnollisesti olemme avoimin silmin ja jos laatupelaaja löytyy, niin silloin täytyy miettiä uudelleen, mutta hänen pitäisi sitten mennä suoraan avauskokoonpanoon.

Haka pääsee HJK:ta vastaan hyvästä tilanteesta, sillä poissa on ainoastaan aivotärähdyksestä toipuva Ville Kauppinen. Kaikki muut ovat pelikunnossa.

Hakan ja HJK:n välinen suomifutiksen Klassikko pelataan sunnuntaina kello 16.00 alkaen Tehtaan kentällä. Lippujen hinnat ovat 15/8 euroa ja kausikortilla on ilmainen pääsy otteluun. Ravintola Stellassa on ottelut etkot kello 14.00 alkaen ja Paviljonki on normaaliin tapaan avoinna pelissä.

Cup-koitoksen esiotteluna pelataan Hakan C14 poikien alueliigan ottelu Haka-FC Inter kello 13.00 alkaen.

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT