Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakan C14-nuoret esiottelussa sunnuntaina

Sunnuntain Cup-klassikon esiotteluna pelataan Tehtiksellä klo 13.00 alkaen C14-nuorten alueliigan ottelu FC Haka – FC Inter. Puhtaalla pelillä alueliigan aloittanut Hakan C14-joukkue onkin ottelussa ennakkosuosikki, mutta helppoa peliä ei missään nimessä ole luvassa.

Tavoitteena joukkueella on luonnollisesti kuitenkin voitto, etenkin kun pelaamaan pääsee legendaariselle Tehtaan kentälle.

– Kyllä mä ainakin lähden hyvällä fiiliksellä pelaamaan ja uskon, että koko jengi lähtee Tehtikselle voittamaan eikä häviämään, kertoo C14-poikien hyökkääjä Tomy Nurmesniemi.

C14-pojat ovat vastanneet alueliigan haasteisiin hyvin, vaikka joukkueen runkoon tulikin kauden alla muutoksia. Joukkueen vastuuvalmentaja Joni Lindgrenillä onkin selkeät tavoitteet alkukauteen.

– Tärkeimpänä tavoitteena oli ehdottomasti poikien ja sitä kautta myös pelin kehittäminen, jotta hyvä kauden alku oli ylipäätään mahdollinen. Voittoja tulee jatkossakin, kun teemme asiat niin hyvin kuin vain osaamme, Lindgren tietää.

Täysin haasteitta ei kauden alku kuitenkaan sujunut, mutta haasteet on selätetty tyylikkäästi.

– Ennen kautta meiltä siirtyi muutama kundi muualle ja se aiheutti pieniä haasteita alkuun. Jäljelle jäänyt pelaajapakka nosti kuitenkin hyvin tasoaan, eikä menetyksiä enää edes huomaa pelikentällä, iloitsee C14-joukkueen joukkueenjohtaja Jussi Ahola.

Nuoria kundeja ei kuitenkaan peli Tehtiksellä jännitä.

– Tuossa viikolla yritin muutamissa treeneissä aistia jännitystä jätkistä, mutta ainakaan vielä sitä ei ole näkynyt. Ennemminkin näkyvissä on ollut sellaista ylpeyttä omasta pelaamisesta. Sekin varmasti helpottaa, että Tehtiksellä on treenattu muutaman kerran kevään kuluessa, Lindgren kertoo.

Sunnuntaisen alueliigaottelun jälkeen C14-joukkueen pelaajat näkevät kentällä seuransa edustusjoukkueen haastamassa Suomen suurimman jalkapalloseuran eli HJK:n edustusjoukkueen. Monilla pelaajilla tavoite on varmasti olla samassa tilanteessa muutaman vuoden päästä, mutta ääneen puhutut tavoitteet löytyvät huomattavasti lähempää.

– Varmasti jätkillä on haaveita edustusjalkapallonkin suhteen, mutta ei niistä vielä kauheasti puhuta ääneen. Nyt tärkeämpänä tavoitteena on mennä niin pitkälle kuin rahkeet riittää ja alueliigan osalta tietenkin sen voitto ja nousu Etelä-länsi –sarjaan, pohtii Ahola.

Vastuuvalmentajalta löytyy tietoa myös henkilökohtaisista tavoitteista, jotka ovat kunnianhimoisia.

– Vuosi sitten kyselin pojilta ajatuksia jalkapalloilijana ja lähes kaikki ilmoittivat tavoitteekseen pelata ammatikseen tulevaisuudessa. Toivottavasti mahdollisimman moni on edelleen samalla kannalla ja nämä pelit antavat osaltaan potkua pyrkiä siihen tavoitteeseen, Lindgren puntaroi.

Sunnuntain Cup-ottelu kiinnostaa luonnollisesti niin joukkueen johtoportaassa kuin pelaajienkin tasolla ja luottoa Hakan jatkopaikkaankin löytyy.

– Jätkät ovat sen verran nuoria, etteivät välttämättä hahmota vielä noita seurojen välisiä perinteitä. Ne ovat enemmän meidän vanhojen ukkojen horinoita, Ahola naurahtaa.

– Kyllä Klubi on kuitenkin mediahuomiossa se numero ykkönen ja menestynyt Euroopan kentilläkin, joten ainakin sitä kautta jätkät hahmottavat sen asetelman, mikä sunnuntaina Tehtiksellä nähdään omien ja vieraiden välillä, Ahola jatkaa.

Vastuuvalmentaja Lindgrenillä on näkemys sunnuntain otteluiden kulusta.

– Toivottavasti Haka voittaa kahdesti sunnuntaina.

Ja niinhän se on, että nuorempikin osasto odottaa oman pelin lisäksi edustuksen Cup-matsia vesi kielellä.

– No onhan se totta kai odotettu matsi Klubia vastaan. Uskon kyllä että sieltä voitto otetaan, Nurmesniemi päättää.

C14-alueliigan ottelu FC Haka – FC Inter alkaa sunnuntaina Tehtiksellä klo 13.00. Otteluun on vapaa pääsy.

Hakan ja HJK:n välinen Suomen Cupin puolivälierä alkaa puolestaan klo 16.00. Tuohon otteluun kausikorteilla on vapaapääsy ja irtoliput maksavat 15/8 euroa.

Tervetuloa kannustamaan Haka voittoon kummassakin ottelussa!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT