Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Fowler: ”Panokset ovat kovat”

Hakalla on sunnuntaina edessään alkuvuoden isoin ottelu, kun valkopaidat kohtaavat Tehtaan kentällä HJK:n Suomen Cupin puolivälieräottelussa. Suomifutiksen Klassikko ei jätä koskaan kylmäksi ja Haka lähtee jahtaamaan viime vuosien kovinta yllätystä.

Hakan keskikenttäpelaaja Cheyne Fowler pelasi HJK:ssa kolmen kauden ajan ja joukkueessa on edelleen tuttuja pelaajia. Tuttujen kohtaaminen ei ole kuitenkaan päällimmäisenä Fowlerin mielessä, kun pelaajat astelevat sunnuntaina Suomen kauneimman jalkapallostadionin tekonurmelle.

– Siellä on paljonkin kavereita jäljellä minun ajoistani, mutta ei sillä ole mitään merkitystä. Ottelulla on erityismerkitys minulle ainoastaan sen takia, että siinä on niin kovat panokset. Jos voittaisimme ottelun, niin se olisi hieno yllätys. Panokset ovat kovat.

Haka on esittänyt talvikauden peleissä luonteenlujuutta nousemalla usein vaikeista tilanteista voittoon. Fowlerin mukaan se onkin yksi joukkueen tämän kauden vahvuuksista.

– Nousimme tappioasemasta voittoon muun muassa Ilvestä ja Honkaa vastaan. Honka-pelissä vielä sen jälkeen, kun ”Viki” loukkaantui pahasti. MuSaa vastaan pystyimme lopulta kääntämään myös pelin eduksemme. Meillä on joukkueessa erinomainen henki tällä hetkellä ja se näkyy kentällä. Haluamme mennä eteenpäin, hyökätä, tehdä maaleja ja voittaa otteluita, joukkueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Fowler kehuu.

HJK on hallitseva tuplamestari ja eteni viime kaudella myös Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ensimmäisenä suomalaisseurana. Joukkue vilisee nimekkäitä ulkomaalaisia ja kotimaisia maajoukkuepelaajia. Fowler ei kuitenkaan usko tähtisikermän syyllistyvän aliarviointiin.

– Eivät he varmasti tarkoituksella tule ylimielisesti pelaamaan, mutta takaraivossa se saattaa kolkutella. He ovat ammattilaisia ja haluavat voittaa ottelun, eivätkä varmasti ota peliä löysästi.

Haka ei kuitenkaan lähde vastustajaa kumartelemaan, vaan aikoo kaataa jättiläiset.

– Totta kai lähdemme peliin sillä mielellä, että voitamme ottelun. Ei kukaan lähde peliin valmiiksi lyötynä, sillä eihän muuten ole mitään järkeä mennä ylipäänsä kentälle. Cupin peleissä kaikki on mahdollista, Fowler muistuttaa.

Fowlerin huomio on erinomainen, sillä vuonna 1997 Ykkösessä pelannut Haka voitti HJK:n kaksiosaisessa cupin välierissä edeten lopulta Suomen Cupin voittoon saakka. Samana vuonna HJK juhli Veikkausliigan mestaruutta. Uusiiko historia itseään 18 vuotta myöhemmin?

Se selviää Tehtaan kentällä sunnuntaina 26.4. kello 16.00 alkaen. Lippujen hinnat ovat 15/8 euroa ja kausikortilla on ilmainen pääsy otteluun. Ravintola Stellassa on ottelut etkot kello 14.00 alkaen ja Paviljonki on normaaliin tapaan avoinna pelissä.

Cup-ottelun esiotteluna pelataan Hakan C14 poikien alueliigan ottelu Haka-FC Inter kello 13.00 alkaen. Siellä on nähtävissä tulevaisuuden Haka-tähdet.

 

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT