Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Sanevuori: ”Edessä on hieno cup-tapahtuma”

Hakan alkukauden merkittävin ottelu pelataan sunnuntaina, kun Tehtaan kentällä pelataan Respect Suomen Cupin puolivälieräottelu Haka-HJK. Hakalla on viime kaudelta kalavelkoja maksettavana vastaavasta ottelusta.

Hakan puolustaja Sami Sanevuori pitää HJK-ottelua erinomaisena mahdollisuutena sekä pelaajille että joukkueelle.  

– Hyvät fiilikset ja treeneissä on ollut makea meininki. Kaikki tietävät millainen mahdollisuus meillä on. Pääsemme mittaamaan omaa tasoamme ottelussa. Nuorempia pelaajia saattaa vähän jännittää, mutta tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus heille päästä mittaamaan sitä todellista tasoa Suomen huippuun verrattuna, Sanevuori muistuttaa.

Joukkueet kohtasivat puolivälierissä myös viime kaudella ja silloin HJK korjasi välieräpaikan 3-0-voitolla. Haka pisti kuitenkin tasaväkisesti kampoihin ja loi muutaman erinomaisen maalitilanteen, mutta sillä kertaa tehot olivat kateissa.

– Viime vuonna lähdimme peliin ennakkoluulottomasti ja saimme heti alkuun onnistumisia joista sitten pystyimme ammentamaan itseluottamusta. Siinä tuli sellainen fiilis, että mehän pystymme ihan tosissamme haastamaan heidät. HIFK:kin osoitti torstaina, että vaikka HJK menisi ottelussa johtoon, niin jatkaa vain omaa juttua ja sillä pystyy haastamaan HJK:n. Tietenkin pitää olla myös kärsivällinen ja se korostuu etenkin cupissa. Ei otteluita ratkaista ensimmäisen viiden minuutin aikana, vaan pelit saattavat venyä vähän pidempään, kuten huomasimme viime pelissäkin.

HJK hallitsi viime vuonna kotimaisia kenttiä suvereenisti ja täksi kaudeksi se hankki kovia nimimiehiä joukkueeseensa. Peli ei ole kuitenkaan täysin asettunut uomiinsa, sillä kolmesta Veikkausliigaottelusta HJK on voittanut yhden ja myös Suomen Cupissa se joutui tiukoille, kun PK-35 Vantaa pakotti sen jatko-otteluun. Sanevuoren mukaan Hakassa usko yllätykseen on korkealla.

– HJK on ollut keväällä haavoittuvaisempi kuin mitä varmasti ajateltiin. Näen myös meillä mahdollisuudet. Olemme katsoneet heitä läpi ja tiedämme mihin heitä vastaan iskeä.

Haka tarvitsee tuekseen myös vahvan kotiyleisön eikä tällaista herkkua tai mahdollisuutta välttämättä osu kohdalle hetkeen.

– Tässä on tosi makea sauma päästä jatkoon. Tämän jälkeen tietää, ettei vastustaja voi enää tästä ainakaan koventua. Pääsemme pelaamaan vielä kotikentällä Tehtiksellä. Toivottavasti väkeä löytää paikalle, sillä edessä on hieno cup-tapahtuma, Sanevuori heittää.

Hakan ja HJK:n välinen suomifutiksen Klassikko pelataan sunnuntaina kello 16.00 alkaen Tehtaan kentällä. Lippujen hinnat ovat 15/8 euroa ja kausikortilla on ilmainen pääsy otteluun. Ravintola Stellassa on ottelut etkot kello 14.00 alkaen ja Paviljonki on normaaliin tapaan avoinna pelissä.

Cup-koitoksen esiotteluna pelataan Hakan C14 poikien alueliigan ottelu Haka-FC Inter kello 13.00 alkaen. Siihen otteluun on ilmainen sisäänpääsy.

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT