Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ville Kauppinen ottaa toipumisen rauhassa

Torstaina Tehtaan kentällä koettiin dramaattisia hetkiä, kun Ville Kauppinen menetti tajuntansa yhteentörmäyksessä Juho Pirttijoen kanssa. Kauppisen toipuminen on kuitenkin jo hyvässä vauhdissa, mutta pelikentillä häntä ei vielä hetkeen nähdä.

Honkaa vastaan pelatun Suomen Cupin ottelun ensimmäisen puoliajan lopussa nähtiin ikävä välikohtaus, kun Pirttijoki ja Kauppinen törmäsivät yhteen sillä seuraamuksella, että Kauppinen menetti tajuntansa. Paikalle tuli myös Medi-Heli, jolle ei lopulta ollut tarvetta ja Kauppinen kuljetettiin ambulanssilla Tampereelle tarkkailtavaksi.

– Juhon polvi osui kaiketi solisluuhuni ja siinä on sellainen futispallon kokoinen mustelma ja reisi päähän. Sitten menetin tajuntani, Kauppinen valottaa tilannetta.

Hänellä ei ole mitään muistikuvia tapahtuneesta.

– En muista mitään ennen sitä tapahtumaa enkä sen jälkeen. Muistan vain, kun säpsähdin ambulanssissa. Olin aika sekaisin enkä oikein tajunnut miten oli käynyt. Myöhemmin illalla sairaalassa alkoi sitten hiljalleen tajuta. Ei sitä silloin osannut pelätä, että miten mahtoi käydä, ”Viki” kertoo.

Päävammoja ei voi koskaan ottaa kevyesti, mutta Kauppisen tapauksessa kuitenkin pahimmilta uhkakuvilta vältyttiin.

– Isompi aivotärähdys ja pieni verenpurkauma aivoissa. Alun perin he pelkäsivät pientä vuotoa, mutta onneksi sitä ei ollut.

Kauppinen pääsi palaamaan kotiin jo heti seuraavana päivänä.

– Olin yön sairaalassa tarkkailussa ja he herättelivät minua tunnin välein, että kaikki on kunnossa. Aamupäivällä sitten tapasin neurokirurgin, joka antoi luvan lähteä kohtiin.

Pahasta aivotärähdyksestä toipuminen vie aikansa ja Kauppinen aikookin ottaa kuntoutusprosessin rauhassa.

– Pari ensimmäistä viikkoa voi tehdä ihan vain kävelylenkkiä ja jotain peruskuntoharjoitteita, mutta sykettä ei saa kuitenkaan hirveästi nostaa. Sitten pari viikkoa voi oman tuntemuksen mukaan aloittaa pientä hölkkää ja sitten hiljalleen harjoituksiin.

Maailman huippuvahteihin lukeutuva Petr Cech sai hieman vastaavanlaisessa tilanteessa aivotärähdyksen vuonna 2006 ja alkoi sen jälkeen käyttää suojaavaa päähinettä. Kauppinenkin saatetaan jatkossa nähdä ”kypärä” päässä.

– Se on vielä arvoitus, mutta neurokirurgi sanoi, ettei pää montaa iskua kestä. Se on vaihtoehto ja voisi auttaa myös siinä, ettei pelkotiloja tulisi. Katsotaan nyt.

Kauppinen sai sosiaalisessa mediassa paljon tukea ja haluaakin kiittää kaikkia tuesta.

– Kiitinkin jo sosiaalisessa mediassa, mutta vielä näin erikseen, kiitos kaikille tsempeistä. Tässä kävi pieni säkä ja mies on taas kohta kunnossa ja jatkossa tullaan kentille takaisin entistä kovempana.

(Kuva: Jan Lindroos) 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT