Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Paikalliskamppailu perjantaina Tehtiksellä

Haka pelaa vuoden ensimmäisen kotiottelunsa perjantaina, kun vastaan asettuu paikallisvastustaja Ilves. Päävalmentaja Kari Martonen haluaa heti joukkueen ottavan kotikentän haltuun.

Haka ja Ilves kohtasivat jo kertaalleen alkutalvesta, kun Pirkkahallissa päädyttiin maalittomaan tasapeliin. Sen jälkeen molemmissa joukkueissa on kuitenkin tapahtunut muutoksia.

– Lähtökohtaisesti otteluun on hienot lähtökohdat. Tehtaan kenttä ja vastassa rakas vihollinen Ilves. Pelasimme jo kerran tasan ja nyt katsotaan miten tällä kertaa käy, Martonen miettii.

– Lähdemme varmasti haastajana otteluun ja vastustaja on vahvistunut edelliskohtaamisesta paljon, niin kuin Veikkausliigajoukkueen pitääkin. He pelasivat myös Liigacupin pelejä hyvällä menestyksellä, muistuttaa Martonen.

Huonosti eivät ole sujuneet Hakankaan ottelut tämän harjoituskauden aikana. Se ei ole vielä hävinnyt ainuttakaan ottelua ja myös Suomen Cupissa tieltä on raivattu kaksi vastustajaa. Hiljalleen palaset alkavat loksahdella kohdilleen.

– Askel askeleelta menemme eteenpäin ja koko ajan menemme oikeaan suuntaan siinä miten haluamme joukkueena pelata. Onneksi tässä on vielä reilu kuukausi aikaa ennen kauden alkua ja olemme varmasti valmiina silloin. Meillä on tässä kivoja pelejä edessä ennen kautta, kun nyt on Ilves sitten VPS ja sen jälkeen cupissa Honka. Kaikki pelit ovat vieläpä Tehtiksellä.

Perjantainen ottelu on ensimmäinen iso ottelu uudistuneella Tehtiksellä. Viime kaudella vastustajajoukkueet hakivat muutaman kerran helponoloisesti pisteet Valkeakoskelta, mutta Martonen haluaa tehdä kentästä heti pelotteen tuleville vastustajille.

– Yksi iso juttu tässä ottelussa on, että haluamme ottaa Tehtiksen heti ensimmäisestä ottelusta lähtien haltuumme, tehdä tästä vaikea paikka vastustajalle ja meidän todellinen kotikenttä. Se vaatii, että kaikki ovat täydellä sydämellä mukana ja pistävät kaiken likoon. Katsojien puolelta on myös hyviä merkkejä, sillä meillä on ollut cupin peleissä voimakas kannustus ja toivottavasti se efekti kantaa myös kotikentälle, jotta saamme kotifaneista kaiken hyödyn ja sen todellisen 12. pelaajan kentälle, Martonen heittää haasteen kannattajille.

Hakan pelaajatilanne on kohtalainen. Kokoonpanosta puuttuu muutama peluri pienten loukkaantumisten takia ja mukana on uusi testipelaaja.

– Uutena pelaajana mukana on AJ Gray, joka on harjoitellut meidän kanssamme parin viikon ajan. Hän on laituri tai sitten kymppipaikan pelaaja. On hyvä katsastaa hänet myös pelitilanteessa. Loukkaantuneista pelaajista Eetu Kaipio ja Juho Pirttijoki ovat vielä sivussa. He ovat olleet harjoituksissa mukana, mutta tämä peli tulee vielä liian aikaisin. Nikkilän Jari sai cupin pelissä tällin jalkapohjaansa eikä pelaa. Varmasti joku joutuu pelaamaan hieman eri pelipaikalla kuin normaalisti. Sitten mukana on vielä A-junioreita ja täytyy miettiä ketkä pelaavat meillä ja ketkä sitten A-junioreiden kanssa viikonloppuna, valottaa Martonen pelaajatilannetta.

Hakan ja Ilveksen välinen ottelu alkaa kello 16.00. Kausikorttilaiset pääsevät otteluun ilmaiseksi ja muuten lipun hinta otteluun on 5 euroa. Ravintola Liekki tarjoaa 200 ensimmäiselle ottelupurtavaa ravintola Paviljongissa ennen peliä.

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT