Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pirkanmaan derby perjantaina Pirkkahallissa

Haka jatkaa kauteen valmistautumista perjantaina, kun Pirkkahallissa vastaan asettuu vuoden alussa liigaan noussut Tampereen Ilves. Ilveksen liiganousun myötä derby saattaa hyvinkin olla kauden ainoa, joten panoksena ja Hakan hallussa tällä hetkellä oleva Pirkanmaan herruus saattaa viipyä voittajan taskussa pidemmänkin aikaa.

Vielä viime kaudella joukkueet kohtasivat sarjapelienkin merkeissä Ykkösessä, missä paremmuutta pisteiden valossa ei saatu ratkottua. Tammelassa Ilves oli kertaalleen parempi ja kerran päädyttiin maalittomaan pistejakoon. Kauden viimeinen derby Tehtiksellä päättyi sen sijaan Kalle Multasen neljän maalin siivittämänä Hakan 4-1-kotivoittoon.

Kumpikin joukkueista on avannut kautensa jo pelien merkeissä. Haka kohtasi viime lauantaina Vaasassa niin ikään Veikkausliigakauteen valmistautuvan VPS:n ja otti sieltä maistuvan 3-1-voiton Kasperi Liikosen, Kalle Multasen ja Mikko-Petteri Latosaaren maaleilla.

Ilves puolestaan on treenannut pelien merkeissä jo kolmeen kertaan. SJK ja JJK olivat Ilvestä parempia maaleilla mitattuna, mutta KuPS puolestaan kaatui Liigacupissa viime kaudella Hakassa vääntäneen testimies Chido Ugwunnan maaleilla 2-1.

Hakan joukkue on ollut yhdessä alkuvuoden ja vielä toistaiseksi kapean ryhmän hitsautuminen yhteen on sujunut mukavasti.

– Pieni ja tiivis ryhmä on kasassa. Joukkuehenki kasvaa koko ajan ja treenikentällä on menty kovaa koko alkuvuosi, taustoittaa Vaasassa maalinteossa onnistunut toppari Mikkis Latosaari.

Liigajengien kohtaaminen heti alkutalvesta on oikein tervetullutta Hakalle.

– Taas on liigaporukka vastassa. Ilveksellä on hyvä jengi kasassa ja se on hyvä tasonmittaus meille, tietää Latosaari.

Eikä pelistä puutu panosta, vaikka harjoitusottelun statuksella ottelu pelataankin.

– Tämä on kenties kauden ainoa derby, joten pitäähän se voittaa, että Pirkanmaan herruus säilyy Koskissa, naurahtaa Latosaari.

Kauden ensimmäinen ja ehkä myös viimeinen Pirkanmaan derby otellaan perjantaina 30.1. Tampereen Pirkkahallissa klo 15.00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT