Hakalle piste Joensuun vierailulta

Viikko sitten lauantaina Hakan noususaumat kaatuivat vierastappioon HIFK:lle ja nyt meni mahdollisuus nousta kahden parhaan joukkoon. Haka juuttui Joensuussa Jippoa vastaan 1-1 -tasapeliin ja putosi tasaisessa Ykkösessä jo kuudenneksi.

Myös Jipolle tuloksessa oli karvas sivumaku, kun FC Jazz onnistui samaan aikaan kaatamaan KTP:n. Näin varmistui se, että Jippo pelaa kesällä 2015 Kakkosta.

Jippo siirtyi ottelussa johtoon 17. minuutilla. Immo Eronen sai vapauttavan syötön Hakan puolustuksen taakse ja tarkka nosto jätti Saku Pesosen voimattomaksi.

Hakan tasoitus tuli 88. minuutin kohdalla. Maalintekijänä oli jälleen kerran Kalle Multanen. Multasen kauden 28:s Ykkösen osuma syntyi ruuhkan keskeltä.

Viime hetket Jippo pelasi yhden miehen vajaalla, kun Saku Kvist lensi suihkuun, mutta voittomaalia koskilaiset eivät saaneet millään aikaan. Paikkoja kyllä oli, parhaimmillaan hakalaiset pääsivät kolmen miehen ylivoimalla kohti Jipon maalia.

Haka kohtaa kauden päätöspelissään ensi lauantaina Tehtaan kentällä PK-35 Vantaan, joka jäi sunnuntaina 1-1 -tasapeliin JJK:n kanssa. Lopun takaisku oli vantaalaisille kohtalokas, sillä voitolla joukkueella olisi ollut vielä noususaumat. Nyt ne ovat huonon maalieron vuoksi enää teoreettiset.

Hakan kokoonpano Jippoa vastaan: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Juuso Salonen, Sami Sanevuori, Niko Markkula (var.), Sakari Saarinen, Eetu Kaipio, Jarno Mattila, Mikko Innanen (61. Patrick Poutiainen), Carlos Lopez (61. Eetu Muinonen), Kalle Multanen.