Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka jatkaa hopeajahtiaan Joensuussa

Hakan hopeahaaveet kuluvan kauden Ykkösessä kokivat ison kolauksen viime lauantaina Olympiastadionilla, missä HIFK oli parempi maalein 2-1. Taistelu Ykkösen himmeämmistä mitaleista jatkuu kuitenkin vielä kahden ottelun ajan. Niistä ensimmäinen on Hakan kauden viimeinen vierasottelu. Se pelataan sunnuntaina Joensuussa Jippoa vastaan.

Ennen JIPPO-ottelua Haka on Ykkösessä viidentenä, kolme pistettä kakkossijaa hallussaan pitävän PK-35 Vantaan perässä. Haka siis tarvitsee voitot kahdesta viimeisestä ottelustaan ja sopivasti apua myös muistakin otteluista saavuttaakseen tuon kakkossijan.

Sunnuntain kotijoukkue JIPPO on puolestaan sarjassa yhdeksäntenä, eli putoamassa Viikinkien kanssa sarjaporrasta alemmaksi. Eroa kahdeksantena olevaan FC Jazziin on neljä pistettä, joten käytännössä JIPPO on Hakan tavoin pakkovoiton edessä sunnuntaina ottelussa.

Tämän kauden aiemmat kohtaamiset olivat Hakan heiniä. Kesäkuun alussa Haka oli Joensuussa parempi maalein 4-1. Valkeakoskella Haka laittoi Musari-viikonlopun kunniaksi vielä kovemmat lukemat taululle voittaen ottelun puhtaasti 5-0. Kun kevättalvella pelattu Suomen Cup -koitoskin päättyi Hakan voittoon Joensuussa, eivät karjalalaiset ole Hakaa tällä kaudella kyenneet voittamaan.

Joensuu ei ole kuitenkaan helppo paikka vierailla, vaikka sarjataulukko ehkä muuta väittäisikin. Enemmistön pisteistään JIPPO on raapinut kotikentällä.

Hakan hyökkäykseen loppukaudeksi hankittu Carlos Lopez ei lähde miettimään vastustajia, vaan keskittyy Hakan pelaamiseen.

– En tiedä kovinkaan paljoa Jiposta joukkueena, mutta tässä tilanteessa vastustajalla ei ole väliäkään. Jos annamme kentällä täydet 100 prosenttia, voitamme kenet tahansa tässä sarjassa, kertoo Lopez.

Sarjan mitalitaistoa Haka ei ole luovuttanut lauantain tappiosta huolimatta.

– Viime ottelun tulos ei ollut meille hyvä, mutta tilanne sarjataulukossa on edelleen tiukka. Monta hyvää joukkuetta taistelee mitaleista ja me tiedämme, että mitalisijat ovat edelleen mahdollisia myös meille. Aiomme taistella viimeiseen otteluun saakka sarjan kakkostilasta, pohtii Lopez.

Henkilökohtaisella tasolla Lopez haluaa nauttia pelaamisesta ja sitä kautta myös voitoista.

– Minulle tämä on hyvä tilaisuus tutustua lisää tähän sarjaan, päästä täyteen pelikuntoon ja nauttia pelaamisesta. Kolme pistettä joukkueelle on kuitenkin tärkeämpää kuin mikään ja sitä varten tehdään töitä, tietää Lopez.

Jipon ja Hakan välinen Ykkösen ottelu alkaa sunnuntaina Joensuussa kello 16.00.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT