Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tehtaan kentälle asennetaan keinonurmi

Valkeakosken Tehtis Oy on tehnyt päätöksen Tehtaan kentän muuttamisesta keinonurmeksi. Modernin jalkapallonurmen asennustyöt alkavat lokakuussa Ykkösen kauden päätyttyä ja uudistunut kenttä on käyttökunnossa marraskuun lopulla. Päätöksen myötä Tehtaan kentän käyttömahdollisuudet laajenevat merkittävästi. Tulevaisuudessa kentälle pääsevät pelaamaan niin juniorit kuin harrastajaseuratkin. Tämän lisäksi jalkapallonurmen ansiosta kentällä voidaan järjestää isoja yleisötilaisuuksia ja konsertteja.

Tehtaan kentälle asennettava Saltex Oy:n jalkapallonurmi on yksi Suomen edistyksellisimmistä jalkapalloalustoista, jolla on mahdollista pelata muun muassa virallisia maaotteluita. Kenttä on lämmitettävä ja se tullaan pitämään käyttökunnossa lähes koko vuoden talven kovimpia pakkasjaksoja lukuun ottamatta.

– Olemme todella tyytyväisiä, että Tehtaan kentän kehittäminen onnistui näin lyhyellä aikataululla. Luonnonnurmen vaihtaminen jalkapallonurmeen on tietyllä tavalla haikeaa, mutta näissä sääolosuhteissa tämä on ainoa järkevä ratkaisu, jotta voimme lisätä kentän käyttötunteja, kehittää kenttäaluetta ja siten monipuolistaa sen käyttömahdollisuuksia, toteaa Valkeakosken Tehtis Oy:n toimitusjohtaja Markku Salminen.

Tehtaan kentän uuden jalkapallonurmen ansiosta Valkeakosken kenttätilanne paranee merkittävästi. Myös FC Hakalle uudesta alustasta on hyötyä. Joukkue pääsee harjoittelemaan aina laadukkaissa olosuhteissa.

Kilpailullisesti Hakalle uniikki ja tasalaatuinen pelialusta tuo etua vastustajiin nähden. Junioreja varten kentän varustuksiin kuuluvat kahdet pikkumaalit molemmille kenttäpuoliskoille.

Valkeakosken Tehtis Oy on saanut Tehtaan kentän jalkapallonurmen asentamiseen valtionavustusta sekä lisäksi hakenut tukea Suomen Palloliiton HatTrick III- olosuhdeohjelmassa. Kentän toiminnan kehittämiseen pyritään löytämään kumppaneita myös yritysmaailmasta.

– Tehtiksen sijainti kaupungin ydinkeskustassa on poikkeuksellisen hyvä. Pyrimme saamaan kentälle uudenlaisia tapahtumia ja kartoitammekin tällä hetkellä yhteistyövaihtoehtoja, jotta löydämme innovatiivisia kumppaneita kehittämään aluetta. Suurin palkinto tässä vaiheessa tulee kuitenkin silloin kun näemme junioreiden treenaavan ja pelaavan legendaarisella Tehtaan kentällä, Salminen kertoo.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT