Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Sanevuori haluaa antaa juhlayleisölle voiton

Hakan 80-vuotisjuhlapeli pelataan lauantaina Tehtaan kentällä, kun vastaan asettuu FC Viikingit. Hakan kapteeni Sami Sanevuorelle ottelusta kelpaa juhlayleisön edessä pelkästään voitto.

Valkopaidat kokivat viime kotiottelussaan kitkerän tappion AC Oululle, mutta se kuitattiin nopeasti viikonloppuna Jazz-voitolla.

– Jazz-pelin jälkeen voimme lähteä Viikinkejä vastaan luottavaisin mielin. AC Oulu-ottelu oli meiltä huono, mutta Jazzia vastaan saimme paketin kasaan ja pelasimme hyvän ottelun, Sanevuori kertoo.

Viikingit on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä ja se on hävinnyt kuusi ottelua peräkkäin. Hakan ja Viikinkien kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tehtaan kentällä Hakan selvään 5-0-voittoon. Viikingeiltä on pelaajapakka tyhjentynyt viimeviikkoina, kun muun muassa Juri Kinnunen lähti TPS:n paitaan ja Jesse Ahonen siirtyi RoPS:aan. Sanevuori muistuttaa kuitenkin vastustajan vaarallisuudesta.

– Viikinkejä ei ole varaa aliarvioida. Sieltä tulee kentälle 11 kaveria jotka haluavat taistella ja näyttää jo ensi kauden pelipaikkaakin silmällä pitäen, vaikkei Viikinkien tilanne vielä toivoton ole. Sieltä on lähtenyt pelaajia jopa liigajoukkueisiin eikä heitä voi aliarvioida.

Haka on sarjassa tällä hetkellä jaetulla kolmannella sijalla 12 pistettä sarjakärki KTP:n perässä. Hakalla on kuitenkin ottelu vähemmän pelattuna ja Sanevuori korostaa joukkueen taistelevan viimeiseen saakka.

– Mitään ei ole vielä luovutettu. Meillä on vielä rästipeli jäljellä ja jos voitamme sen, niin ero on yhdeksän pistettä ja meillä on yksi keskinäinen ottelu jäljellä. Lisäksi heillä kova loppuohjelma, joten pistemenetyksiä tulee varmasti vielä heillekin. Me vain keskitymme omaan duuniimme.

Ottelussa juhlitaan samalla FC Hakan 80-vuotista taivalta. Tapahtumat käynnistyvät jo heti aamusta, kun Saharan kentällä pelataan Great Ball’s of Fire-turnaus, jossa Hakan 80-luvulla syntyneet juniorit ottavat mittaa toisistaan. Haka-Viikingit-ottelun esiotteluna nähdään Haka All Stars-Zoom-ottelu, jossa on mahdollisuus nähdä entisiä Haka-legendoja sekä julkisuuden henkilöitä pelaamassa.

Katsomossa on arvovaltaisia vieraita ja Sanevuori myöntää, että Haka-legendojen läsnäolo tuo oman lisänsä otteluun.

– Ainahan se tuo, mutta tärkeämpi on se, että mitä enemmän yleisöä pelissä on, niin sitä mukavampi on pelata. Kotiyleisön edessä pitää pystyä aina hyvään peliin ja voittoon. Viimeksi emme siihen pystyneet, mutta nyt meidän pitää onnistua, Haka-kapteeni päättää.

Hakan 80-vuotisjuhlaottelu pelataan lauantaina 23.8. Tehtaan kentällä kello 17.00 alkaen.

 

(Kuva: Olli Nykänen)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT