Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka haluaa takaisin voittojen tielle AC Oulun kustannuksella

JJK onnistui katkaisemaan Hakan voittoputken torstaina, kun Hakan ja JJK:n välinen Ykkösen kamppailu päättyi viihdyttävien vaiheiden jälkeen 2-2-tasatulokseen. 

Yhdeksän peräkkäistä ottelua ilman tappioitta pelannut Haka saa vastaansa maanantaina sarjassa seitsemäntenä majailevan AC Oulun. Oululaiset päätyivät Hakan tavoin pistejakoon edellisessä ottelussaan, kun vastikään valmentajaa vaihtanut FC Jazz nipisti pisteen mukaansa Oulusta 1-1-tuloksella. Myös oululaisten osalta kuntopuntari on vähintäänkin kelvollista katseltavaa, sillä viisi edellistä ottelua ovat tuottaneet Rauno Ojasen suojateille kolme voittoa ja kaksi tasapeliä.

Tärkeät pisteet ovat jaossa jälleen kerran. Se selviää jo sarjataulukkoa katsomalla, sillä voitolla Haka hyökkäisi neljänneltä sijalta takaisin KTP:n kannoille kärjen taakse, kun taas oululaiset saisivat voitolla karistettua putoamispeikon lopullisesti kintereiltään ja piste-ero esimerkiksi juuri Hakaan kaventuisi vaivaiseen kolmeen pisteeseen.

Haka ja AC Oulu ovat olleet kuluvalla kaudella vaikeat vastustajat toisilleen, sillä maaleja ei joukkueiden välisissä Ykkösen kamppailuissa ole vielä tällä kaudella nähty. Kauden alussa Tehtaan kentällä AC Oulu oli lopulta jopa Hakaa lähempänä täyttä pistepottia, kun taas kesällä Oulun Raatissa AC Oulun mainio maalivahti David Monsalve piti torjunnoillaan Hakan irti täydestä pistepotista.

Hakan maalille JJK-ottelussa pelikieltonsa jälkeen palannut Saku Pesonen tietää, että parannettavaa löytyy pelistä Oulu-ottelua silmälläpitäen.

– Emme ole ehkä parissa viime matsissa olleet ihan terävimmillämme, joten Oulu-pelissä tavoitteena on saada tietty terävyys ja huolellisuus takaisin. Ja kolme pistettä on luonnollisesti ainoa tavoite tuosta ottelusta, pohtii Pesonen.

Tasapeli JJK-ottelusta ei kuitenkaan romahduttanut joukkueen mielialaa, ainakaan pitkäksi aikaa.

– Tasapeli JJK-ottelusta oli pettymys, mutta hyvä fiilis joukkueessa on edelleen, kun tappioton putki säilyi, kertoo Pesonen.

Henkilökohtaisella tasolla Pesonen aikoo heittä uuden haasteen loistavasti tuuraushommat hoitaneelle virkaveli Ville Kauppiselle.

– Pelikielto tuli minulle kyllä huonoon saumaan, koska juuri ennen sitä alkoi olemaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella oikeasti sellainen fiilis, että pallot alkaa tarttumaan. Nyt se tunne pitää löytää uudelleen, että pystyn haastamaan loistavasti pelanneen Vikin loppukauden aikana.

Hakan ja AC Oulun välinen Ykkösen kamppailu alkaa Tehtaan kentällä maanantaina kello 18.30. Tervetuloa nauttimaan suomalaisesta huippujalkapallosta Suomen kauneimmalle stadionille!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT