Markkula laukoi Hakan upeaan voittoon lisäajalla

Hakan nousuhaaveet säilyivät elossa, kun PK-35 kaatui Vantaan Myyrmäessä. Tiukoille voitto otti, sillä Niko Markkulan iskemä 2-1 -voittomaali tuli pelin viimeisellä minuutilla.

Kokovalkoisissa pelannut Haka oli Vantaalla niskan päällä ensimmäisellä puoliajalla, mutta huippuvaaralliset paikat antoivat odottaa itseään. Patrick Poutiainen pääsi pariin kertaan laukomaan, mutta osoite oli yläilmoissa.

Venance Zézé sen sijaan näytti laukomisen mallia, kun peliä oli pelattu 34. minuuttia. Komea veto upposi vastustamattomasti vantaalaisten verkkoon. Tauolle siirryttiin näin Hakan yhden maalin johdossa.

Toisella puoliajalla Haka menetti alkuun otettaan ja PK-35 tuli tasoihin, kun ottelua oli käyty 67. minuuttia. Joni Korhosen tarkka kuti tolpan kautta rikkoi Ville Kauppisen pitkän nollaputken.

Tasoituksen jälkeen Haka haki voittomaalia ja etenkin Poutiainen hakeutui aktiivisesti vetopaikoille. Palkinto tuli vasta pelin päätöshetkillä, kun vaihdosta kentälle tullut Markkula karkasi PK-35:n puolustajilta.

Hakan seuraava ottelu on torstaina Tehtaan kentällä. Vastaan asettuu tuolloin JJK, jonka valkopaidat ovat kaataneet jo kahdesti tällä kaudella.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Jari Nikkilä, Regi Nooitmeer, Mikko-Petteri Latosaari, Sami Sanevuori, Sakari Saarinen, Patrick Poutiainen, Venance Zézé (63. Obi Metzger), Eetu Muinonen (84. Niko Markkula), Jarno Mattila, Kalle Multanen (88. Henry Ugwunna).