Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pirkanmaan derbyssä on panokset kohdallaan

Haka otti sunnuntaina maistuvan päänahan, kun Ykkösen kärjessä riehuva KTP kaatui Tehtiksellä maalein 3-1. Näin Haka pääsi vielä hyppäämään mukaan sarjakärjen kelkkaan. Kärkisijojen jahtaaminen jatkuu heti keskiviikkona, kun Haka matkaa toistamiseen kuluvalla kaudella Tammelaan Ilveksen vieraaksi.

Edellisen Pirkanmaan derbyn numeroin 2-1 voittanut Ilves on Ykkösen sarjataulukossa kolmantena kuusi pistettä Hakaa edellä. Haka löytyy taulukosta sijalta viisi 19 pisteen saaliillaan. Kummallekin joukkueelle voitto on siis elintärkeä, jos sarjakärki KTP:n kyydissä meinataan kauden loppuun saakka pysyä.

Toukokuisen derbyn voitolla Ilves katkaisi myös pitkän voitottoman sarjaotteluputkensa Hakaa vastaan, joten tilastokummajaisetkin on tapettu. Kokoonpanojen suhteen tilanne myös suhteellisen hyvä molempien osalta. Avainpelaajista Ilveksen Jonne Hjelm ja Hakan Niko Markkula ovat sivussa, mutta muuten kumpikin pystyy juoksuttamaan kentälle laadukkaat kokoonpanot.

Kuten aiemmillakin kerroilla, on myös keskiviikkona Tammelaan odotettavissa tuhansissa laskettava yleisömäärä, joka pitää huolen siitä, että tunnelma on katossa, eikä pelaajilta takuulla puutu latausta.

– Paikalliskamppailuun Hakaa vastaan tulee takuulla paljon yleisöä ja hyvä tunnelma, joten latausta ei varmasti pelaajilta puutu. Yksittäisinä otteluina nämä ovat kyllä hienoja ja erityisiä tapahtumia, mutta eipä se tavoite miksikään muutu – voittoa haetaan joka tapauksessa, tietää Ilveksen Antti Hynynen.

Ilveksestä täksi kaudeksi Hakaan palannut ja viime otteluissa erinomaisesti pelannut puolustaja Jari Nikkilä lähtee revanssi mielessä ryöstöretkelle Tammelaan.

– Fiilikset on tietysti huipussaan. Sunnuntaina otettiin iso voitto KTP:stä ja siitä jatketaan keskiviikkona Ilveksen kanssa. Kauden ensimmäisestä derbystä ei saatu ihan sitä, mitä kenties olisimme ansainneet, joten revanssi on vahvasti mielessä. Itseluottamus on kohdillaan, joten luottavaisin mielin lähdetään hiljentämään Tammela, kertoo Nikkilä.

Ottelu alkaa keskiviikkona Tammelassa klo 18.30 ja Hakan fanibussi starttaa Tehtikseltä klo 17.00.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT