Tammelassa tasapeli 5000 katsojan edessä

Pirkanmaan derby Ilveksen ja Hakan välillä keräsi Tampereen Tammelaan peräti 5000 katsojaa. Vauhtia ottelussa riitti, mutta maaleja ei nähty. Näin pisteet jaettiin lukemin 0-0.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa peliä. Ilveksen Kaarlo Rantanen oli lähempänä osumaa, kun hän tukitti pallon yläriman kautta yläilmoihin. Hakalla tilanteet kulkivat lähinnä avaukseen palanneen Venance Zézén kautta, mutta Zézén keskityksillä ei ollut riittävää tarkkuutta.

Heti toisen puoliajan alussa Haka joutui yhden miehen vajaalle. Erotuomari näki maalivahti Saku Pesosen pelaavan palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella. Aikainen suihkukomennus Pesoselle, Ville Kauppinen maaliin ja Zézé vaihtoon.

Ulosajon jälkeen tilanteita tuli molempiin päihin, mutta todelliset huippupaikat olivat kortilla. Haka puolusti nöyrästi ja iski välillä terävästi vastaan. Päävalmentaja Juho Rantala myönsi, että lopputulos tyydytti.

– Ennen peliä en olisi ollut tasapeliin tyytyväinen, mutta punaisen jälkeen se on ihan tyydyttävä tulos, Rantala sanoi.

Hakan seuraava ottelu on sunnuntaina Tehtaan kentällä. Kello 18.30 alkavassa ottelussa HIFK:ta vastaan valkopaidoilla on kalavelkoja maksettavana. Kesäkuun alussa HIFK voitti vastaavan pelin peräti 4-1.

Hakan kokoonpano Ilvestä vastaan: Saku Pesonen (48. min, kentältä poisto), Jari Nikkilä (var.), Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Sami Sanevuori, Sakari Saarinen (var.), Ville Luokkala (var.) (46. Jarno Mattila), Eetu Muinonen (81. Mikko Innanen), Venance Zézé (49. Ville Kauppinen), Patrick Poutiainen, Kalle Multanen.