Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka hakee revanssia HIFK:sta

Hakan pelit Ykkösessä jatkuvat pikatahtia, kun seuraava ottelu on edessä jo sunnuntaina. Tehtaan kentälle tulee vieraaksi HIFK, joka haki viime kerralla pisteet Tehtikseltä tylyin numeroin. Nyt valkopaidoilla on näytön paikka kotiyleisön edessä.

Haka voitti edellisottelussaan vahvan esityksen jälkeen sarjakärki KTP:n 3-1 ja hyvät esitykset saivat jatkoa keskiviikkona Ilvestä vastaan, kun Haka taisteli lähes koko toisen puoliskon miehen vajaalla Saku Pesosen saatua punaisen kortin toisen puoliajan alussa. Ville Kauppinen hyppäsi vaihdosta tolppien väliin ja selvitti iltapuhteen mainiosti pitämällä maalinsa koskemattomana.

– Onhan se yllättävä paikka hypätä kesken pelin maaliin eikä sellaista odota, mutta koko ajan tässä on treenattu hyvin ja pitää olla koko ajan valmiina, Kauppinen toteaa.

Maaliton tasapeli Ilvestä vastaan jätti Kauppiselle hieman kaksijakoiset tunnelmat.

– Ennen peliä se ei olisi kelvannut, mutta pelin luonne vähän muuttui Sakun ulosajon jälkeen. Voittokin oli pelistä otettavissa, Haka-kasvatti pohtii edellispeliä.

Sunnuntaina Hakan vieraaksi tulee sarjassa pykälän ylempänä oleva HIFK. Helsinkiläiset hakivat viime kohtaamisessa Tehtikseltä pisteet 4-1-voitolla.

– Nyt meillä on kasvojenpesun paikka. Se oli meiltä huono peli. Nämä ovat tasaisia pelejä ja meillä on nyt pari ihan hyvää peliä alla ja voimme lähteä ihan luottavaisena.

Edellisottelussa HIFK rankaisi Hakaa kovalla kädellä, mutta sen jälkeen puolustus on tiivistynyt huomattavasti. Hakalle on tehty kuusi maalia seitsemässä viime pelissä ja niistä kolme tuli Jazzia vastaan. Mustavalkoiset ovatkin pelanneet nyt viisi peliä putkeen ilman tappiota.

– Olemme saaneet puolustuspeliä parempaan suuntaan ja olemme treenanneet sitä paljon. Olemme parantaneet otteitamme ja siitä on nyt hyvä jatkaa, ”Viki” toteaa.

Hakan ja HIFK:n välinen ottelu pelataan sunnuntaina 20.7. kello 18.30 alkaen.

(Kuva: Olli Nykänen)

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT