Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Multanen: ”Paikallispeliin tulee lataus itsestään”

Hakalla on tiukka otteluviikko, kun vajaan viikon sisään se pelaa kolmea kärkijoukkuetta vastaan. Suurin puu kaatui jo sunnuntaina, kun KTP rojahti Tehtaan kentällä, mutta edessä ovat vielä ottelut Ilvestä ja HIFK:ta vastaan.

Haka osoitti tasonsa, kun se kaatoi 13 ottelua tappioitta pelanneen KTP:n vakuuttavasti 3-1. Kahden maalin mies Kalle Multasen mukaan pelissä oli viitteitä siitä mitä tuleman pitää.

– Peli oli ainakin intensiteetiltään juuri sitä mitä olemme hakeneet. Ehkä syöttöpelaaminen ei ollut vielä parhaimmillaan, mutta se ei ehkä ollut niin tärkeää sunnuntaina. Intensiteetti oli kyllä hyvä, Multanen toteaa.

Seuraavaksi Haka kohtaa paikallispelissä Ilveksen keskiviikkona. Kauden aiemmassa ottelussa Ilves oli Tammelassa vahvempi 2-1-numeroin, mutta nyt tarkoitus on maksaa kalavelat takaisin.

– Paikallispeliin tulee lataus itsestään. Ilveksen ja Hakan välillä on ollut hienoja otteluita parina edellisvuonna. Nyt ehdottomasti on tavoitteena ottaa voitto. Viimeksi he tulivat takaa ohi, mutta nyt on tarkoitus pitää johtopaikka loppuun saakka, ”Kibe” painottaa.

Raskas viikko päättyy sunnuntaina, kun Tehtaan kentälle tulee pykälän Hakan yläpuolella oleva HIFK. Täysi yhdeksän pisteen saalis viikosta parantaisi Hakan asemia sarjassa roimasti.

– Ei meillä voi olla muuta tavoitetta. KTP-ottelu näytti, että meillä on mahdollisuudet siihen.

Multanen nosti kauden maalimääränsä jo kaksinumeroisiin sunnuntaina ja koossa on nyt 10 osumaa. Ilveksen puolustus on Heikki Ahon johtamana vahva ja alakerrassa on yli 500 ottelun verran liigakokemusta. Kaksi edelliskautta Ilveksessä pelannut Multanen tuntee hyvin puolustuslinjan heikkoudet ja lähtee kahden maalin johdattamana vahvalla itseluottamuksella otteluun.

– Minulla oli muutama peli jossa ei tullut maaleja, mutta tietenkin maalien myötä itseluottamus on korkealla. Ilveksellä on vahva puolustus ja he puolustavat kokonaisuudessaan joukkueena hyvin. En kuitenkaan usko, että he pysyvät perässä, Multanen heittää.

Ilveksen ja Hakan välinen peli pelataan Tammelassa keskiviikkona kello 18.30 alkaen.

(Kuva: Olli Nykänen) 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT