Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka yrittää syöstä KTP:n tappioiden teille

Sunnuntaina Haka saa kotoiselle Tehtikselleen kauden kovimman haasteen Ykkösen merkeissä, kun sarjakärjessä toistaiseksi ilman tappioita kaahaava KTP saapuu Valkomustien vieraaksi. Kun tasapelejäkin KTP:llä on 13:sta pelatusta ottelusta ainoastaan kolme, voidaan puhua aiheellisesti huippuvireisestä vastustajasta.

Vastoin kauden tavoitteita Ykkösen keskikastiin alkukaudesta valahtaneella Hakalla on kuitenkin vakaa aikomus syöstä KTP tappioiden tielle ja aloittaa nousu kohti sarjan kärkikahinoita.

– Hyvässä vireessä on koko joukkue. Pikkukolhut on saatu paranneltua pienen tauon aikana, eikä poissa ole sunnuntaina näillä näkymin kuin murtunutta kättään vielä jonkin aikaa paranteleva Niko Markkula, toteavat lähes yhteen ääneen Hakan päävalmentaja Juho Rantala ja valmentaja Asko Jussila.

Kauden ensimmäisellä kolmanneksella joukkueet kohtasivat Kotkassa. Sieltä Hakalle jäi kalavelkoja kuitattavaksi 3-0 tappion verran. Historiatilastot Tehtikseltä ovat ainakin niiden velkojen kuittaamisen puolella, sillä kotkalaisten edellistä voittoa Tehtaan kentältä joudutaan penkomaan aina vuodelta 1982 asti, jolloin KTP oli parempi maalein 1-4.

Historiatilastot jäävät kuitenkin omaan arvoonsa sunnuntaina, eikä mahdollisen voittajan ennustaminen ole helppoa. Vieraat ovat kovassa vireessä, mutta Haka on takuulla näyttöhaluinen alle odotusten sujuneen alkukauden jälkeen. Kotiyleisölle halutaan tarjota parasta mahdollista jalkapalloa jokaisessa ottelussa.

Oman mielenkiintonsa sunnuntain otteluun tuo kotkalaisryhmän Haka-taustaiset pelaajat sekä valmentaja. Kotkan päävalmentaja Sami Ristilä ei Hakan otteluennakossa liiemmin esittelyjä kaipaa. Kentän puolelta löytyy eestiläinen maalivahti Kert Kütt, joka torjui Hakassa kaudella 2012 ja irlantilainen keskikenttämies Shane McFaul, joka pelasi Hakassa niin ikään kaudella 2012. Ja kun keskikentältä lähti viime kauden jälkeen Hakassa vaikuttanut Valeri Minkenen, piti korvaajalla tietenkin olla myös Haka-taustaa. Viime kaudella 15:llä maalilla Ykkösen maalikuninkuuden Hakassa voittanut Jussi Aalto on jälleen kiinni maalikuninkuudessa, tällä kertaa kotkalaisten riveissä.

– KTP:llä on hyvä itseluottamus ja henki päällä tällä hetkellä, joten luottavaisin mielin lähdemme Tehtikselle siitä huolimatta, että Haka on vahva joukkue, jolla voisi helposti olla enemmänkin pisteitä. Mukava on joka tapauksessa palata Tehtikselle pelaamaan tuttuja kavereita vastaan. Viime vuodesta jäi hyvät muistot, kertoo Aalto.

Hakan maalipörssin kärjessä majaileva Kalle Multanen on iskenyt tämän kauden Ykkösessä pallon kahdeksan kertaa vastustajan verkkoon ja lähtee luonnollisesti hakemaan maalia myös KTP:tä vastaan.

– Nyt on tulossa KTP:lle kauden ensimmäinen tappio. Jätetään Aalto tällä kertaa nollille ja pistetään pallo ainakin kerran vieraiden verkkoon, niin sen pitäisi kyllä riittää, kuittaa Valkeakosken kaupungin nimikkopelaaja Multanen.

Ykkösen huippuottelu Haka – KTP alkaa Tehtaan Kentällä sunnuntaina 13.7. kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan Haka voittoon!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT