Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Sanevuori tietää miten kurssi kääntyy

Haka kohtaa lauantaina vieraskentällä Jipon. Joensuulaisjoukkue oli Hakalle viime kaudella vaikea vastus, sillä Pohjois-Karjalasta ei voittoa kahdesta yrityksestä huolimatta irronnut.

Haka kärsii edelleen muutamista poissaoloista, mutta sai viime otteluun takaisin kapteeninsa Sami Sanevuoren, joka pelasi selkävamman jäljiltä kauden avausminuuttinsa.

– Fyysisesti ei ollut mitään ongelmia, mutta ehkä pieni pelaamattomuus näkyi. Uskoisin, että pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuetta. Puolustuslinja olisi hyvä saada vakiinnutettua, sillä se on vaihdellut kauden aikana aika paljon, Sanevuori miettii.

Haka lähtee JIPPOa kolme raskasta tappiota alla, mutta ne on karistettu mielestä, kun joukkue suuntaa kohti itärajaa.

– Viime peleissä on tullut henkilökohtaisia virheitä ja tuntuu, että jokaisesta on rankaistu kovalla kädellä, kun me emme pysty käyttämään omia tilanteitamme hyväksi. En usko, että olimme HIFK:ta vastaan niin paljon huonompia kuin numerot antoivat olettaa, mutta he pistivät paikoistaan pallon maaliin. Tämä on tulosurheilua. Oli vaikea tulla tauolta, kun olimme päättäneet aloittaa takaa-ajon, mutta vastustaja tekee heti ensimmäisestä hyökkäyksestä helposti maalin, niin se peli oli sitten siinä, Sanevuori kertaa edellisottelua.

Haka-kapteeni korostaa pelaajilta taistelua, asennetta ja uhrautuvaisuutta joukkueen ja pelikaverin eteen jotta paluu voittojen tielle tapahtuisi.

– Meiltä täytyy löytyä nöyryyttä ja työntekoa. Jokaisen täytyy tehdä vieruskaverille hommia, että saamme sen joukkuekaverin näyttämään kentällä hyvältä. Meidän on autettava toisiamme ja taisteltava. Pelillisesti meillä ei ole mielestäni ollut isoja ongelmia, mutta kun paikka tulee, niin niistä pitää tehdä maalit ja puolustusta pitää saada tiiviimmäksi, Sanevuori listaa.

Hakan seuraava ottelu on lauantaina Joensuussa JIPPOa vastaan. Ottelu alkaa kello 16.00. Seuraava kotiottelu on perjantaina 13.6., kun Tehtikselle tulee vastaan PK-35 Vantaa.

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT