Haka palasi Joensuussa voittojen tielle

Alkuun näytti pahalta, mutta lopulta Hakalla ei ollut mitään vaikeuksia palata Joensuussa voittojen tielle kolmen tappion jälkeen. Haka haki pahasta paikasta komean 4-1 -vierasvoiton, vaikka joutui takaa-ajajaksi vain kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Paikkoja olisi lopulta ollut useampaankin lisäosumaan.

Kotijoukkue Jippo avasi pelin vahvasti ja iski kahdeksannella minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta Antti Åken onnistuttua viimeistelyssä. Maalissa oli hakalaisittain epäonnea, sillä Saku Pesonen nyrkkeili vapaapotkun päin Åkea.

Haka ei maalista hätkähtänyt vaan tuli tasoihin yhdeksän minuuttia myöhemmin. Venance Zézé sekä Niko Markkula junailivat ja Eetu Muinonen puski kauden toisen maalinsa.

Pikainen tasoitusosuma vapautti koskilaiset ja ennen puoliaikaa pallo saatiin vielä kolmeen otteeseen isäntien verkkoon.

Mattila rankaisi 26. minuutilla vapaapotkusta ja Multanen lisäsi komeaa maalimääräänsä viisi minuuttia ennen taukoa. Multanen pääsi yksi läpi Zézén esityön jälkeen. Zézé ratkaisi pelin lopullisesti ensimmäisen puoliajan päätöshetkillä näppärällä nostolla.

Hakan ottelut Ykkösessä jatkuvat perjantaina Tehtaan kentällä. Vastassa jo kello 17 alkavassa ottelussa on vahvasti kautensa aloittanut PK-35 Vantaa.

Hakan kokoonpano Jippoa vastaan: Saku Pesonen, Niko Markkula, Regi Nooitmeer, Sami Sanevuori, Jari Nikkilä, Sakari Saarinen (var.), Ville Luokkala (var.), Jarno Mattila (84. Eetu Kaipio), Eetu Muinonen, Venance Zézé (var.) (67. Obi Metzger), Kalle Multanen (73. Henry Ugwunna).