Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka Oy vahvistaa myyntiosastoaan

FC Haka Oy on vahvistanut taustaorganisaatiotaan palkkaamalla toukokuussa Olli Kukkamäen yritysasiakasmyyjäksi. Kukkamäki aloittaa toimessaan maanantaina 2.6.

Kukkamäellä on pitkä kokemus myyntitöistä ja hän omaa pitkän Haka-taustan ensin junioripelaajana, ja sen jälkeen kannattajana. Nyt hän astuu innolla uusiin haasteisiin.

– Toivon tuovani uudenlaisen näkökulman ja intohimoisen otteen. Haka on minulle intohimon kohde ja haluan olla nostamassa omalla panoksellani Hakaa liigaan, kun peliura jäi pienemmälle, ”Kukkis” kertoo.

Kukkamäki odottaa mielenkiintoista työnsarkaa.

– Tämä on järkyttävän iso haaste. Ammatillisesti halusin uuden haasteen, sillä olen aiemmin tehnyt töitä isossa teollisessa yrityksessä. Nyt pääsen tekemään töitä intohimolla ja sydämellä, pitkään ensin Metsolla ja sen jälkeen Valmetilla myyjänä työskennellyt Kukkamäki valottaa.

Kukkamäki toivoo pystyvänsä tuomaan Hakan ajatteluun uudenlaista näkökulmaa.

– Hakan brändihän on loistava jalkapallollisesti ja ihmiset löytävät sen ja keskustelua riittää. Ihmisten suhde Hakaan on hyvin mustavalkoinen, kuten seuran väritkin ovat. Olisi tärkeä löytää mukaan myös sellaiset jotka eivät intohimoisesti seuraa jalkapalloa. Haka ei ole vain joukkue, vaan se on myös yhteisöllinen seura ja tuottaa paljon muutakin kuin pelkästään peliä, Kukkamäki muistuttaa.

Tervetullut vahvistus taustoihin

FC Haka Oy:n toimitusjohtaja Markku Salminen on erittäin tyytyväinen ryhmän uusimman jäsenen mukaantuloon.

– ”Kukkis” tuo kaivattua vahvistusta myyntiin, jotta talouden tervehdyttäminen jatkuu ja asiakkaiden tyytyväisyys Hakaan kumppanina kehittyy edelleen. Hänellä on tiukka fokus yhteistyökumppanimyynnissä, joka esittää 70-80 prosenttia yrityksen vuosittaisesta noin yhden miljoonan euron liikevaihdosta.

Yhteistyökumppanit luovat Hakalle kulmakiven jonka päälle rakentaa menestyvä seura. Hakan valttina onkin yhteistyökumppaneiden hyvä näkyvyys sekä erinomainen asiakastyytyväisyys.

– Haka etsii jatkuvasti uusia asiakkaita ja kehittää tuotteitaan yhä paremmin vastaamaan yhteistyökumppaneidensa tarpeita. Asiakastyytyväisyys on Hakalle kunnia-asia, FC Hakan puheenjohtaja Marko Laaksonen korostaa.

FC Haka Oy työllistää noin 30 henkeä

Salmisen johtama hallinnollinen organisaatio on kapea. Toimistolla on Kukkamäen tulon myötä vain kolme kokoaikaista työntekijää. Salmisen ja Kukkamäen kanssa toimistolla jatkaa Nina Helpiö asiakaspalvelussa, erilaisissa projekteissa sekä hoitaa toimiston päivittäisiä asioita. Lisäksi Helpiön vastuulla on ottelutapahtumien ja muiden tilaisuuksien käytännön järjestelyt Tehtiksellä.

Kokoaikaisten työntekijöiden lisäksi Haka-ikoni Olli Paasio jatkaa Hakassa aiempaan tapaan osa-aikaisesti tasapainoillen Hakan ja eläkkeen välillä. Myyntijohtaja Paasiolla on vastuullaan myös Tehtiksen ottelutapahtumat sekä muut yhteistyökumppanitilaisuudet Tehtaan kentällä. FC Haka Oy:n hallinto on kokonaisuutena varsin myyntivetoinen. 

Juho Rantalan johtamassa valmennustiimissä Asko Jussilan rooli urheilutoimenjohtajana valmennusvastuun lisäksi tukee Hakan hallinnollista työtä merkittävästi. Pelaajasopimuksiin liittyvät asiat ja kilpailullisen toiminnan kehittäminen ovat Jussilan työlistalla. Haka työllistää kaikkiaan noin 30 henkilöä, mukaan lukien kausiluontoiset työntekijät.

Lisäksi kymmenet talkoolaiset antavat korvaamattoman tukensa Hakan toimintaan. Laaksonen kiittääkin vapaaehtoisten panosta ja toivottaa uusia tulijoita mukaan Haka-perheeseen.

– Haka etsii jatkuvasti myös uusia vapaaehtoisia tukemaan niin urheilullista kuin myynnillistäkin menestystä.

FC Haka viettää tänä vuonna 80-vuotisjuhlavuottaan yhdessä Haka Gymin ja FC Haka junioreiden kanssa. Myyntityön pönkittämisellä pyritään entisestään vahvistamaan Hakan tavoitetta nousta takaisin kotimaisen jalkapallon huipulle.

– Haka kehittyy määrätietoisesti niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Myyntiresurssien lisääminen on osa toimintasuunnitelmaa, jonka myötä Haka nousee takaisin Suomen huippujalkapalloseurojen joukkoon, Laaksonen päättää.  

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT